Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η ΕΛΜΕ Λήμνου καλεί στη σημερινή συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

banner roots

Η ΕΛΜΕ Λήμνου καλεί στη σημερινή συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο
17.11.2018 | 15:12

Η ΕΛΜΕ Λήμνου καλεί στη σημερινή συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο λιμάνι της Μύρινας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, απευθύνει και η ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου.

Το κάλεσμα έχει ως εξής: 

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 45η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5.30 μ.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

45 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε τον αγώνα του ελληνικού λαού, των εργαζομένων, των μαθητών, των φοιτητών, για την ανατροπή του καθεστώτος της χούντας των συνταγματαρχών.

Τον Απρίλη του 1967 η χούντα των συνταγματαρχών πήρε στα χέρια της την πολιτική εξουσία, καταργώντας εργατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, στοιχειώδη ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα, στέλνοντας στις φυλακές, στις εξορίες, διώκοντας ακόμα και με βασανιστήρια κομουνιστές, δημοκράτες, πρωτοπόρους αγωνιστές εργαζόμενους. Από την άλλη, όχι μόνο έδωσε απλόχερα προνόμια και δώρα σε βιομήχανους και εφοπλιστές, αλλά στήριξε τον δολοφονικό οργανισμό του ΝΑΤΟ και με τις πραξικοπηματικές της ενέργειες έστρωσε το χαλί για να γίνει η τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Είχε την στήριξη των ΗΠΑ και στην εξωτερική πολιτική πρωτοστάτησε στην εξυπηρέτηση των στρατιωτικών δαπανών για το ΝΑΤΟ.

Η αντιδικτατορική δράση λαού και νεολαίας που κορυφώθηκε με τις καταλήψεις στη Νομική το Φλεβάρη και το Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο και που συνάντησε την άγρια καταστολή από τη Χούντα, είχε βασικά συνθήματα τα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, Κάτω η Χούντα, Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ. Τιμούμε τους αγωνιστές της εξέγερσης του Νοέμβρη, συνεχίζοντας τον αγώνα για το ΨΩΜΙ, για να ζήσουμε με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, για την ΠΑΙΔΕΙΑ που θα μορφώνει ολόπλευρα όλους τους νέους χωρίς φραγμούς, για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από την φτώχεια, από την ανεργία, από την εκμετάλλευση. Αυτόν το δρόμο έδειξε το Πολυτεχνείο, σ’ αυτόν τον δρόμο καλούμαστε κι εμείς να βαδίσουμε.

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου δεν είναι εθιμοτυπική διαδικασία, είναι η γιορτή για τη δύναμη του λαού, για τη δυνατότητα να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, να έχουμε τη ζωή που μας αξίζει!

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το