Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το εντυπωσιακό ηφαιστειογενές τοπίο της Λήμνου
Το εντυπωσιακό ηφαιστειογενές τοπίο της Λήμνου
13.12.2018 | 11:00

Το εντυπωσιακό ηφαιστειογενές τοπίο της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το ηφαιστειογενές νησί της Λήμνου είναι το όγδοο μεγαλύτερο στην Ελλάδα και βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, ανάμεσα στη Σαμοθράκη, την Ίμβρο, τη Λέσβο και το Άγιο Όρος.

Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι είναι η Μύρινα, που πήρε το όνομα της γυναίκας του Θόαντα, πρώτου βασιλιά του νησιού. Οι παλιοί Λημνιοί την αποκαλούν Κάστρο, που ήταν η παλαιότερη ονομασία της.

Το όνομα Λήμνος είναι πανάρχαιο- εντοπίζεται και στον Όμηρο – και, σύμφωνα με τη μυθολογία, είναι το νησί του Ηφαίστου, στον οποίο αποδίδεται και η ανάπτυξη της μεταλλουργίας από τους κατοίκους του.

Η κοσμοπολίτικη Μύρινα, η προϊστορική Πολιόχνη, η θρυλική Ηφαιστεία και το περίφημο Ιερό των Καβείρων, οι αυθεντικοί και όμορφοι οικισμοί της Λήμνου και οι φιλόξενοι άνθρωποί τους θα σας γοητεύσουν. Όμορφες καθαρές παραλίες βάζουν τη σφραγίδα τους στις ήρεμες διακοπές που προσφέρει το νησί.

O κόλπος του Μούδρου είναι από τα ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Ελλάδας και ολόκληρης της ανατολικής Μεσογείου αλλά και σημαντικός βιότοπος.

Μην απορήσετε αν δείτε φλαμίνγκο να στέκονται αγέρωχα στα νερά του, όπως και πάπιες, αγριόχηνες, κύκνους και άλλα αποδημητικά πουλιά. Στον βορρά του νησιού βρίσκονται οι διάσημες αμμοθίνες.

 

Η επίσκεψη στη Λήμνο επιφυλάσσει και γευστικές συγκινήσεις.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυθεντικές γεύσεις στα εξαιρετικά τυριά της, όπως μελίχλωρο, καλαθάκι και κασκαβάλι, τα παραδοσιακά φλωμάρια και τα εκπληκτικά κρασιά της με τις ιδιαίτερες γεύσεις.

Τα πιο γνωστά γλυκά είναι τα περίφημα βενιζελικά, με αμύγδαλα, σοκολάτα και επικάλυψη με βανίλια υποβρύχιο.

Πηγή: pentapostagma.gr

radio banner small

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018