Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πρόγραμμα «Μαρούλα» Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019: Νέα ταξίδια στον μαγικό κόσμο της 7ης Τέχνης

banner roots

Πρόγραμμα «Μαρούλα» Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019: Νέα ταξίδια στον μαγικό κόσμο της 7ης Τέχνης
27.12.2018 | 20:26

Πρόγραμμα «Μαρούλα» Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019: Νέα ταξίδια στον μαγικό κόσμο της 7ης Τέχνης

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το 2018, προσμένουμε με ανυπομονησία το 2019, μια χρονιά που θα φέρει στη μεγάλη οθόνη του «Μαρούλα» μερικές από τις καλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές της σεζόν, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους ταξίδια στον κόσμο της 7ης Τέχνης που θα μας μείνουν αξέχαστα.

Ξεκινάμε στις 4, 5 και 6 Ιανουαρίου και παραδινόμαστε στη φαντασμαγορία του «Φανταστικά Ζώα: Εγκλήματα στο Γκρίντελβαλντ», μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή με την μαγική πένα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Το καλό αντιμάχεται το κακό, η αγάπη και η αφοσίωση δοκιμάζονται σε ένα κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.

Στις 11, 12 και 13 Ιανουαρίου μας συνεπαίρνει ο μύθος του Φρέντι Μέρκιουρι, του χαρισματικού τραγουδιστή των Queen, που ξεκίνησε ως πρόσφυγας από τη Ζανζιβάρη στη Βρετανία και μεσουράνησε στη μουσική σκηνή της δεκαετίας του ‘70, ερμηνεύοντας με συγκλονιστικό τρόπο τραγούδια που ξεσηκώνουν αλλά και αγγίζουν τις πιο ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας μέχρι σήμερα.

Από τη λάμψη και τη φαντασμαγορία στις 18, 19 και 20 Ιανουαρίου περνάμε στις σκοτεινές ατραπούς ενός ιλιγγιώδους θρίλερ. «Οι Χήρες», με φόντο την εγκληματικότητα, το πάθος και τη διαφθορά δεν είναι ένα συνηθισμένο θρίλερ που επικεντρώνεται στη βία και το μυστήριο. Εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικά, πολιτικά και δραματικά, με έναν αφηγηματικό τρόπο που συναρπάζει. Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Στιβ Μακ Κουίν, σε σενάριο της κορυφαίας σε πωλήσεις συγγραφέα Τζίλιαν Φλιν.

Ο Ιανουάριος κλείνει με έναν ακόμη μύθο, τον αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ που συγκλόνισε την ανθρωπότητα όταν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη σελήνη, κάνοντας «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο και ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα». «Ο πρώτος άνθρωπος», που θα προβληθεί στις 25, 26 και 27 Ιανουαρίου, είναι μια ταινία βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Άρμστρονγκ, παρουσιάζοντάς μας αριστοτεχνικά πτυχές της ζωής του και της πορείας του.

Στις 1, 2 και 3 Φεβρουαρίου «Ένα αστέρι γεννιέται» παράλληλα με μια τραγική ιστορία αγάπης. Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ο τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ στον ρόλο του γνωστού ροκ-κάντρι σταρ Τζάκσον Μέιν. Μαζί του η ιέρεια της σύγχρονης ποπ Lady Gaga, που ενσαρκώνει την ανερχόμενη τραγουδίστρια Άλι. Η καριέρα της απογειώνεται μέσα από τη σχέση της μαζί του, αλλά τότε εμφανίζονται και οι πρώτες ρωγμές...

Και καθώς ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των ερωτευμένων, θα παρακολουθήσουμε μία ακόμη συναρπαστική ερωτική ιστορία. Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι δένονται σε μια σχέση διαχρονικά αδύνατη, με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Πολωνία, το Βερολίνο, τη Γιουγκοσλαβία και το Παρίσι. Η ταινία «Ψυχρός Πόλεμος», που θα προβληθεί στις 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ Πάβελ Παβλικόφσκι.

Στις 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου έρχεται η σειρά των μικρών μας φίλων που θα απολαύσουν τη μεταγλωττισμένη ταινία «Ραλφ εναντίον Ίντερνετ», μια ευρηματική ιντερνετική περιπέτεια, με πρωταγωνιστές τον καταστροφέα Ραλφ και την ανήσυχη φίλη του. Οι δυο τους θα ρισκάρουν ένα απίθανο ταξίδι στον κόσμο του διαδικτύου, παίρνοντάς μας μαζί τους στη γεμάτη απρόοπτα περιπέτειά τους.

 

maroula prog jan feb19

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το