Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Και η Λήμνος συμβάλλει στην «αναγέννηση» της ελληνικής ρετσίνας, γράφουν οι New York Times!

banner roots

Φωτογραφία: eklektikon.com Φωτογραφία: eklektikon.com
18.01.2019 | 20:32

Και η Λήμνος συμβάλλει στην «αναγέννηση» της ελληνικής ρετσίνας, γράφουν οι New York Times!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Για το νέο άρθρο των New York Times με αναφορά στη Λήμνο και ειδικότερα στο οινοποιείο του Μανώλη Γκαράλη, γράφει σημερινό δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας της Αμερικής «Εθνικός Κήρυξ».

Το νέο άρθρο των New York Times με τίτλο «Great Retsina, an Oxymoron No More» αναφέρεται στην «αναγέννηση» της ελληνικής ρετσίνας, στην οποία, κατά τον αρθρογράφο Ερικ Ασίμοφ, συμβάλλει και ο Λημνιός οινοπαραγωγός.

Αναλυτικά, το δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα»:

Η ρετσίνα, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι πια ο «φτωχός συγγενής» άλλων ελληνικών κρασιών, καθώς περνάει μία περίοδο «αναγέννησης» ως προς την ποιότητα παραγωγής της, επεσήμανε ο ειδικός στην οινογνωσία αρθρογράφος της «New York Times», Ερικ Ασίμοφ (Eric Asimov).

Μία «αναγέννηση» που περνάει και από τη Λήμνο, καθώς η αμερικανική εφημερίδα, κάνει ειδική αναφορά στο οινοποιείο του κ. Μανώλη Γκαράλη.

«…Αλλά δεν είναι μόνο η «Gaia» και «Ritinitis Nobilis», γράφει ο κ. Ασίμοφ, είναι και ο κ. Μανώλης Γκαράλης (Manolis Garalis) από το νησί της Λήμνου, που παράγει μία «ζωντανή», αρωματική ρετσίνα, από βιολογικά σταφύλια, μοσχάτο Αλεξανδρείας, που καλλιεργούνται σε πετρώδη ηφαιστειακά εδάφη….»

Το άρθρο ανέφερε πως αντίστοιχη προσπάθεια με την ρετσίνα γίνεται και για το Σαββατιανό, καθώς επίσης ότι η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπει στην ρετσίνα να είναι κρασί «vintage» και έτσι δεν αναγράφεται στην ετικέτα η χρονιά παραγωγής.

Kάτι που σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο έχει αποτελέσει πρόβλημα. «Το ατυχές γεγονός είναι ότι οι ρετσίνες δεν παλαιώνουν καλά», είπε. «Οι ρετσίνες πρέπει να καταναλωθούν εντός έτους από την παραγωγή τους. Το ότι δεν επιτρέπεται η αναγραφή της χρονιάς τους δεν βοηθά πραγματικά».

Τέλος ο κ. Ασίμοφ, εκτός από την «Ritinitis Nobilis» της «Gaia» και τις ρετσίνες των Γεώργα και Γκαράλη πρότεινε την «Tetramythos» και την «Kechris’s Tear of the Pine».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel