Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Φωτοπούλου και Σκούρας απαντούν στη Γεώργα

banner roots

Φωτοπούλου και Σκούρας απαντούν στη Γεώργα
12.02.2019 | 13:43

Φωτοπούλου και Σκούρας απαντούν στη Γεώργα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Απάντηση στο ηλεκτρονικό συγχαρητήριο μήνυμα της υποψήφιας Δημάρχου Λήμνου Ελεονώρας Γεώργα προς την συνυποψήφιά της Χαριτίνη Φωτοπούλου έδωσε τόσο η ίδια η επικεφαλής του ΣΥΜΠΑΝ όσο και ο συνταξιούχος καθηγητής και μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σκούρας.

Να θυμίσουμε ότι μετά την ανακήρυξη της κ. Φωτοπούλου ως υποψήφιας Δημάρχου με το ΣΥ. ΜΠ.ΑΝ, η κ. Γεώργα της έστειλε το εξής ηλεκτρονικό μήνυμα.

"Αγαπητή Χαριτίνη
Ως συνυποψήφια δήμαρχος Λήμνου αλλά κυρίως ως γυναίκα ,σου δίνω συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Βεβαίως δεν θα σου ευχηθώ "καλή αντάμωση στα γουναράδικα". Θα ευχηθώ καλή αντοχή στη διαδρομή της νοητής γραμμής που μας ενώνει με την Κυριακή της 19ης Μαΐου, ήτοι στο Μαραθώνιο των δημοτικών εκλογών.
Φιλικά
Ελεονώρα

gewrgafb

Σήμερα η κ. Φωτοπούλου απάντησε σχετικά

«Αγαπητή Ελεονώρα,
Οι Πολίτες της Λήμνου Ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών, κομματικών εντάξεων, οικογενειακών ή φιλικών σχέσεων, ΘΕΛΟΥΝ να γράψουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την σύγχρονη, φωτεινή, αναπτυξιακή τους ΙΣΤΟΡΙΑ. Το ΣΥΜ.Π.ΑΝ μπορεί να ενώσει χιλιάδες τέτοιες φωτεινές συνειδήσεις. Ας μην καταδικάσουμε τους Λημνιούς στην απραξία, ανασύροντας άκαιρες επισημάνσεις αντιπαλότητας.
Ανταποδίδω Καλή Επιτυχία στην τροχιά Ανάπτυξης της Λήμνου μας».

fwtopouloufb

Ο κ. Σκούρας στη σελίδα Hephaistia που έχει στο Facebook, έγραψε σχετικά

Του Κ. Σκούρα
Αγαπητή Ελεονώρα Γεώργα
Η παρουσίαση της υποψηφιότητάς σας στο Ξενοδοχείο ΛΗΜΝΟΣ την οποία παρακολούθησα με ενδιαφέρον, είχε ευπρέπεια και απέπνεε την αγάπη που έχετε για το νησί μας. Σας εύχομαι επιτυχία, και μετά αποτελεσματικότητα και προσήλωση στο στόχο σας.

Πολιτισμό επίσης δείχνει και το μήνυμά σας προς την υποψήφια της Συμμαχίας Παλλημνιακής Ανάπτυξης κα Χαριτίνη Φωτοπούλου. Η φράση όμως που χρησιμοποιήσατε εκεί για τα γουναράδικα, επιτρέπει –δυστυχώς- σε κάποιους κακόβουλους να της δίνουν ποικίλες ερμηνείες. Προσωπικά την εξέλαβα σαν εκδήλωση αγάπης, συντροφικότητας και αλληλεγγύης.

Όπως θα διαβάσετε και στο link που σας στέλνω ( αν βρείτε χρόνο), https://sarantakos.wordpress.com/2013/07/18/gounaradika/ τη φράση αυτή χρησιμοποιούσε συχνά ο Άρης Βελουχιώτης όταν αποχαιρετούσε τους συντρόφους του. Είναι παρμένη από ένα λαϊκό μύθο που λέει ότι η αλεπού, όταν εγκατέλειπε τα μικρά της που είχαν πλέον ενηλικιωθεί , τους έλεγε ότι θα βρεθούμε στα γουναράδικα, εννοώντας ότι αν μας σκοτώσουν για να πάρουν τη γούνα μας , θα είμαστε δίπλα - δίπλα σε κάποιο γουναράδικο. Με αυτό το νόημα το εξέλαβα και εγώ ότι απευθύνεστε στην κυρία Φωτοπούλου. Ότι δηλαδή, είστε δύο γυναίκες με πολλούς αντιπάλους που ξεκινάτε για κάτι επικίνδυνο, που μπορεί και τις δύο να τις εξοντώσει και να βρεθούν στην ίδια δυσάρεστη θέση.

Άλλη ερμηνεία, που παραπέμπει στη μετεμφυλιακή Ελλάδα και έχει το νόημα της εκδίκησης και της απειλής, είμαι βέβαιος ότι δεν σας εκφράζει. Επειδή όμως δεν κρύβετε την κομματική σας τοποθέτηση, φοβάμαι πως μια τέτοια φράση είναι παρεξηγήσιμη από κάποιους που δεν γνωρίζουν το νόημά της, και το πνεύμα με το οποίο- πιστεύω -ότι την γράψατε.

Επαναλαμβάνω ότι δεν θεωρώ ότι η Ελεονώρα τη χρησιμοποίησε με το νόημα της εκδίκησης και της απειλής όπως τη χρησιμοποιεί η ακροδεξιά ρητορική. Όπως τη χρησιμοποίησε και ο Γ. Πρετεντέρης στο MEGA το 2013 όταν κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε τη φράση στη Βουλή. Απειλούν να μας γδάρουν, ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος.

Εύχομαι να μην κάνω λάθος για τις αγαθές προθέσεις σας αγαπητή Ελεονώρα. Τα φαντάσματα όμως του παρελθόντος απειλούν να γυρίσουν, και να έχετε και σεις το νου σας.
Με εκτίμηση
Κ. Σκούρας Μύρινα 11-2-2019

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel