Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Ταυτοποίηση και ενίσχυση αυθεντικότητας τοπικών προϊόντων του Βορείου Αιγαίου
ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Ταυτοποίηση και ενίσχυση αυθεντικότητας τοπικών προϊόντων του Βορείου Αιγαίου
18.03.2019 | 19:53

ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Ταυτοποίηση και ενίσχυση αυθεντικότητας τοπικών προϊόντων του Βορείου Αιγαίου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στις 14-15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργου ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Στόχος του έργου ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα μέσω της ταυτοποίησης της αυθεντικότητας τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στη διασυνοριακή περιοχή Β. Αιγαίου - Κύπρου και της δόμησης των μηχανισμών ενίσχυσης της αγροτικής επιχειρηματικότητας για την εμπορική τους αξιοποίηση σε εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση της πορείας του έργου, οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα άμεσων ενεργειών καθώς και ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός υλοποίησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η οποία αποτελεί τον επικεφαλής εταίρο του έργου ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, οι Κ. Αδαμίδης Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής και Γ. Λαγουτάρης Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας της Ελλάδας (ΕΚΕΤΑ), το Γενικό Χημείου του κράτους της Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Κύπρου καθώς και εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής του Interreg Ελλάδας-Κύπρου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνάντησης και με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συμφωνήθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των ΜμΕ του αγροδιατροφικού τομέα και την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις του έργου. Σημείο αναφοράς αποτελεί ο στόχος που τέθηκε προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει εντός των επόμενων μηνών η ταυτοποίηση τοπικών προϊόντων από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η χορήγηση σχετικού σήματος αυθεντικότητας.

Η πρώτη ημέρα έκλεισε με ανοιχτή εκδήλωση για την ενημέρωση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) και τοπικών φορέων της Κύπρου σε σχέση με τις δράσεις του έργου, τις καινοτόμες επιστημονικές μεθοδολογίες και τεχνικές καθώς και τις δυνατότητες συμμετοχής των τελικών χρηστών σε αυτό. Αντίστοιχες εκδηλώσεις ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί στη Λήμνο. Η δεύτερη ημέρα περιελάμβανε τεχνικές συναντήσεις των εταίρων με ΜμΕ παραγωγής τοπικών προϊόντων για την προώθηση της συνεργασίας στο πλαίσιο του έργου και την προώθηση της ενεργού συμμετοχής τους στην επίτευξη των στόχων του έργου ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

 

radio banner small

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018