Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αντιπρόσκληση της σχολικής κοινότητας Αλησμονοχωρίου στον κ. Μητσοτάκη
Αντιπρόσκληση της σχολικής κοινότητας Αλησμονοχωρίου στον κ. Μητσοτάκη
23.03.2019 | 22:45

Αντιπρόσκληση της σχολικής κοινότητας Αλησμονοχωρίου στον κ. Μητσοτάκη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει ο Αθανάσιος Φατής, καθηγητής του ΕΠΑΛ Μύρινας

Εν αναμονή της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην περιοχή μας οι εκπαιδευτικοί της σχολικής κοινότητας Αλησμονοχωρίου θα ήθελαν να δηλώσουν τα παρακάτω.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 είναι η ημέρα του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της Απελευθέρωσης και όχι της Υποδούλωσης του Γένους. Επιθυμία μας είναι να τιμήσουμε τον Κολοκοτρώνη και όχι το Νενέκο. Ως περήφανοι Αλησμονοχωρίτες που διακρίνουμε την εργατικότητα από τη δουλοπρέπεια, δηλώνουμε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα αλλά και κάθε μέρα τόσο για τον κ. Μητσοτάκη, όσο και για αυτούς που με τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους έχουν βάλει ταφόπλακα στο παρόν και στο μέλλον το δικό μας και των μαθητών μας.

Το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο του σχολείου μας δε θα γίνει βορά του προεκλογικού αγώνα του κυρίου Μητσοτάκη, αλλά ούτε και κανενός κυρίου ή καμιάς κυρίας αυτού του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. Βασικός στόχος της εργασίας μας είναι να εμπλουτίσουμε τις ζωές των μαθητών μας με ουσιαστικές γνώσεις και εμπειρίες και όχι να παραφουσκώσουμε τα μυαλά μας με ματαιοδοξία και τα βιογραφικά μας με μοριοδοτούμενα προσόντα. Δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι στην προσπάθειά μας αυτή, η εκάστοτε κυβέρνηση ανεξάρτητα από το προσωπείο που φορά (πράσινο, γαλάζιο ή ροζ) στέκεται πάντα απέναντί μας, επιχειρώντας διαρκώς τη συρρίκνωση και απαξίωση του δημόσιου σχολείου.

Επειδή ως Αλησμονοχωρίτες είμαστε πολιτικά όντα και όχι κομματικά υποπροϊόντα, δε ξεχνάμε ότι ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε βασικό στέλεχος της συγκυβέρνησης που το καλοκαίρι του 2013 επιστράτευσε όλους τους καθηγητές της χώρας. Ο ίδιος ως υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης έθεσε σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης περίπου 2.000 συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ καθώς και 2.500 συνοδοιπόρους μας σχολικούς φύλακες.

Με βάση τα παραπάνω αρνούμαστε κατηγορηματικά να:

• έχουμε χειραψίες και εναγκαλισμούς με ανθρώπους που έχουν υπογράψει μνημόνια.
• συμμετέχουμε σε χαμογελαστές selfie και στημένες πόζες με όσους εποφθαλμιούν να ιδιωτικοποιήσουν δημόσια κοινωνικά αγαθά, όπως η παιδεία.
• παρευρεθούμε σε φιέστες με παρασιτικούς οργανισμούς που ζουν από την οικονομική αφαίμαξη ημών αλλά και των οικογενειών των μαθητών μας.
• έχουμε οποιαδήποτε σχέση με όσους κατά καιρούς φλερτάρουν με τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό, το σεξισμό και την ομοφοβία.

Αθανάσιος Φατής
Καθηγητής στο ΕΠΑΛ Μύρινας

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018