Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης του έργου «Ελκυστικοί Προορισμοί»
Πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης του έργου «Ελκυστικοί Προορισμοί»
13.05.2019 | 14:37

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης του έργου «Ελκυστικοί Προορισμοί»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019 στο Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίου Ιδαλίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης για τις δράσεις του έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ελκυστικοί Προορισμοί» , Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως μέσο Τοπικής Ανάπτυξης του επιχειρησιακού προγράμματος Interreg VA Ελλάδα- Κύπρος 2014 -2020.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε παρουσίαση του έργου και των βασικών αποτελεσμάτων του, των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου του Δήμου Ιδαλίου από το Τμήμα Αρχαιοτήτων και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Hφαιστίας στη Λήμνο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Η πιλοτική παρέμβαση που πραγματοποιείται στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιδαλίου αφορά την προστασία και ανάδειξη της μεγαλύτερης ανεσκαμμένης θέσης εντός του αρχαιολογικού χώρου. Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στον μακροπρόθεσμο στόχο του Τμήματος Αρχαιοτήτων για δημιουργία ενός μείζονος σημασίας αρχαιολογικού χώρου στο κέντρο του νησιού, σε καίριο σημείο σύνδεσης των επαρχιών Λευκωσίας-Λεμεσού-Λάρνακας. Η πιλοτική παρέμβαση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ηφαιστίας προσθέτει ένα επιπλέον πολιτιστικό πόλο έλξης τουριστών στο δίκτυο των πολιτιστικών τοπίων στην ακριτική Λήμνο.

Η ολοκλήρωση των έργων στοχεύει στη δημιουργία ποιοτικού τουριστικού προϊόντος το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης αυξημένου αριθμού επισκεπτών, κάτι που θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και, κατ΄επέκταση, της οικονομίας της διασυνοριακής περιοχής και των δύο συμμετεχόντων κρατών μελών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €1.650.000,00 και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ακολούθησε ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιδαλίου.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018