Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τα «Αθλητικά Μονοπάτια» ταξιδεύουν στον Άγιο Ευστράτιο (photos)

banner roots

Τα «Αθλητικά Μονοπάτια» ταξιδεύουν στον Άγιο Ευστράτιο (photos)
12.07.2019 | 20:49

Τα «Αθλητικά Μονοπάτια» ταξιδεύουν στον Άγιο Ευστράτιο (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ακόμη ένα καλοκαίρι τα «Αθλητικά Μονοπάτια» ταξιδεύουν σε 13 απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου και για πρώτη φορά στο ορεινό χωριό Βαμβακού της Λακωνίας, από την 1η μέχρι την 21η Ιουλίου 2019.

Τα «Αθλητικά Μονοπάτια» είναι ένα πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας, μέσω δράσεων που προάγουν την ψυχική και σωματική υγεία και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για 3 εβδομάδες, 46 γυμναστές, 13 σκακιστές και 1 δάσκαλος ρομποτικής θα απασχολήσουν δημιουργικά περίπου 600 παιδιά στους 14 αυτούς προορισμούς. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μαθήματα ασφαλούς κολύμβησης, να παίξουν δημοφιλή αλλά και πιο ιδιαίτερα αθλήματα όπως η Ξιφασκία, να αφεθούν στη χαρά του ελεύθερου δημιουργικού παιχνιδιού και να φτιάξουν μοναδικές και χρήσιμες αναμνήσεις.

Μάλιστα, με αφορμή τα «Αθλητικά Μονοπάτια» το πλήρως ανακαινισμένο Σχολείο στη Βαμβακού Λακωνίας επαναλειτούργησε μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, γεμίζοντας ξανά με παιδικές φωνές, παιχνίδια και πειράγματα.

Στο πλαίσιο των «Αθλητικών Μονοπατιών», 90 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης επισκέπτονται καθημερινά το σχολείο του χωριού για μαθήματα ρομποτικής, να παίξουν σκάκι και να κάνουν αθλοπαιδιές υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού.

Εκτός από το ορεινό χωριό Βαμβακού Λακωνίας, τα «Αθλητικά Μονοπάτια» λαμβάνουν χώρα αυτό το καλοκαίρι στα παρακάτω νησιά του Αιγαίου: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αμοργός, Δονούσα, Κάσος, Καστελόριζο, Κίμωλος, Λειψοί, Νίσυρος, Σαμοθράκη, Τήλος, Φολέγανδρος και Φούρνοι.

Το πρόγραμμα προάγει τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών μέσω του αθλητισμού βάζοντας ως στόχο:

  1. Tην ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών
  2. Την βελτίωση της ψυχικής ευεξίας μέσω του ελεύθερου και δημιουργικού παιχνιδιού
  3. Τη κοινωνικοποίηση των παιδιών (συμμετοχή των παιδιών σε ομαδικά παιχνίδια)

Ο σχεδιασμός, η επιστημονική επίβλεψη και εκπαίδευση των καθηγητών φυσικής αγωγής του προγράμματος γίνεται από τη Μονάδα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α΄Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, ενώ το πρόγραμμα υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (ΑΜΚΕ) «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Σημείωση:

Η «Αναγέννηση και Πρόοδος» υλοποιεί από το 2015 το πρόγραμμα των «Αθλητικών Μονοπατιών» σε παιδιά κυρίως αλλά και ενήλικες κατοίκους απομακρυσμένων νησιών με σκοπό την προώθηση της αθλητικής παιδείας και την προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας, σε μέρη όπου εντοπίζονται σημαντικές ελλείψεις υποδομής.

Μέσα στα 4 χρόνια υλοποίησης του προγράμματος σε 29 διαφορετικούς προορισμούς, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.800 κάτοικοι (στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά) των νησιών της άγονης γραμμής.

Η δράση εξελίσσεται και πλέον διεξάγεται σε ετήσια βάση για ορισμένα νησιά (Άγιο Ευστράτιο, Καστελόριζο, Λειψοί και Τήλο) με στόχο να επεκταθεί και να περιλαμβάνει 10 νησιά σε ετήσια βάση από το Φθινόπωρο του 2019. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Πηγή: to10.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel