Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Βόρειο Αιγαίο: Έρχονται βροχές και καταιγίδες | Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

banner roots

Βόρειο Αιγαίο: Έρχονται βροχές και καταιγίδες | Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός
13.07.2019 | 19:56

Βόρειο Αιγαίο: Έρχονται βροχές και καταιγίδες | Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (13/7) έως και το απόγευμα της Κυριακής (14/7). 

Με βάση τα νέα προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 12/07/2019 τροποποιείται σε Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 13/07/2019 έως και το απόγευμα της Κυριακής 14/07/2019. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πρόσκαιρα ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη δυτική Στερεά. 

Επισημαίνεται ότι πολύ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από σήμερα τη νύχτα στο νομό Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις Σποράδες, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 4 ή ανατολικοί 5 μποφόρ που θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η πρόγνωση του καιρού για αύριο:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν αρχικά στα δυτικά και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις τοπικά 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειότερα τμήματα. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφορ που στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυριώς στα βόρεια. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυριώς στα ορεινά.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Στα νότια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 που θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 και στα νότια ανατολικοί έως 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το