Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι Ισπανοί αποθεώνουν τον Ήφαιστο και τη Λήμνο!

banner roots

Οι Ισπανοί αποθεώνουν τον Ήφαιστο και τη Λήμνο!
15.07.2019 | 14:18

Οι Ισπανοί αποθεώνουν τον Ήφαιστο και τη Λήμνο!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Ήφαιστος Λήμνου έκανε αισθητή την παρουσία του στην πρώτη σεζόν που αγωνίστηκε στη Basket League. Το δημιούργημα της οικογένειας Μπούμπουρα όμως, έχει τραβήξει τα βλέμματα και στο εξωτερικό με συνέπεια η Λήμνος ν’ ακούγεται παντού!

Αυτό αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από το αφιέρωμα που έγινε στην ηλεκτρονικη έκδοση του ισπανικού «Gigantes del Basket», του πιο ιστορικού περιοδικού μπάσκετ στην Ευρώπη. Το θέμα του έχει τίτλο: «Ήφαιστος Λήμνου: Ο θεός της φωτιάς παίζει μπάσκετ στο Αιγαίο!» Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει: «Για τους αρχαίους Έλληνες, ο Ήφαιστος ήταν ο θεός της φωτιάς, γιος του Δία και της Ήρας που μεγάλωσε στον Όλυμπο.

Σύμφωνα, μάλιστα με την παράδοση, είχε στην κατοχή του τη φωτιά όταν την έκλεψε ο Προμηθέας για να τη δώσει στους ανθρώπους. Κάποτε, όταν ξέσπασε ένας από τους συνηθισμένους καυγάδες ανάμεσα στους γονείς του, ο Ήφαιστος πήρε το μέρος της Ήρας και ο θυμωμένος Δίας τον πέταξε από τον Όλυμπο! Ο θεός έπεσε, κουτσός πια, στη Λήμνο όπου τον περιέθαλψαν οι κάτοικοι του νησιού όπου βρισκόταν το εργαστήριο του. Σε αυτό, ακριβώς το νησί στο βόρειο Αιγαίο εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες ένα σπουδαίο project, κερδίζοντας τον σεβασμό και την αναγνώριση του ελληνικού μπάσκετ! Η παρουσία του Ηφαίστου Λήμνου στο πρωτάθλημα της Basket League ήταν εξ αρχής ιντριγκαδόρικη, από τη στιγμή που το μπάσκετ ήταν άγνωστη λέξη στην περιοχή. Πέρσι, λοιπόν ο Ήφαιστος έκανε τα πρώτα βήματα στη μεγάλη κατηγορία και τερμάτισε στην έβδομη θέση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στα playoffs!

Η προσπάθεια ξεκίνησε από το μηδέν αφού δεν υπήρχαν ούτε τα βασικά: σήμα, γήπεδο που να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες επαγγελματικού μπάσκετ, προπονητές και παίκτες… Αυτό που είχε όμως και αποδείχτηκε «κλειδί» για όσα ακολούθησαν στη συνέχεια, ήταν η τεράστια αγάπη της οικογένειας Μπούμπουρα για τη Λήμνο και το άθλημα. Ο Έλληνας επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας ο οποίος είναι πρόεδρος του ομίλου «GEFEST», διακρίνεται για την φιλανθρωπική του δράση στην Ελλάδα, την Ουκρανία και τη γενέτειρα του τη Λήμνο, με συνέπεια να είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Η αγάπη του για το πανέμορφο νησί ήταν η αιτία που πήρε την απόφαση να μεταφέρει εκεί τον Ήφαιστο που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Basket League. Ο ιδιοκτήτης Παντελής Μπούμπουρας και ο πρόεδρος Σπύρος Μπούμπουρας έβαλαν τις βάσεις, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα να γίνει το καμάρι του νησιού και να βάλει το μπάσκετ στις ζωές των κατοίκων που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, κάνοντας sold out σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της σεζόν ενώ έφτασε κι ένα βήμα μακριά από την τετράδα!

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος οδήγησε τον Ήφαιστο σε αυτή την ονειρεμένη χρονιά. Το #oneislandoneteam ήταν το μότο του Ηφαίστου, της μοναδικής ομάδας που δεν άλλαξε παίκτη σε όλη τη σεζόν και η πορεία της έγινε ο λόγος που η Λήμνος ακούστηκε παντού! Προπονητές όπως ο Ρικ Πιτίνο, ο Ντέιβιντ Μπλατ και ο Λούκα Μπάνκι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για αυτό το εγχείρημα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την πρώτη ομάδα, ο Ήφαιστος έχει ρίξει το βάρος στην ακαδημία του, έχοντας περισσότερα από 200 παιδιά, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5-17 ετών. Επίσης στο ρόστερ υπάρχουν και παίκτες που πέρασαν από το ισπανικό πρωτάθλημα τα προηγούμενα χρόνια. Πέρσι ήταν οι Δημήτρης Χαριτόπουλος (Βαγιαδολίδ, Μανρέσα), Ρόλαντς Φρεϊμάνις(Λαγκούν Άρο, Τζιρόνα) και φέτος είναι ο Μιχάλης Τσαϊρέλης (Τενερίφη). Στο προπονητικό σταφ υπάρχει επίσης, ο άλλοτε συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη στην Μπιλμπάο, Γιάννης Μεριχωβίτης».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel