Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νοσοκομείο Λήμνου: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την παθολόγο που εφημερεύει 32 μέρες!

the roots web banners 06

Νοσοκομείο Λήμνου: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την παθολόγο που εφημερεύει 32 μέρες!
15.07.2019 | 14:24

Νοσοκομείο Λήμνου: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την παθολόγο που εφημερεύει 32 μέρες!

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Της Γιάννας Σουλάκη

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες της παθολόγου στο νοσοκομείο Λήμνου για την τραγική υποστελέχωση, που έχει επιφέρει την σωματική και ηθική εξάντλησή της, αλλά και για την ταλαιπωρία καρκινοπαθών στο ίδιο νοσοκομείο, καθώς δεν γίνονται χημειοθεραπείες.

Ο Εισαγγελέας της Λήμνου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, καθώς επίσης και την καταγγελία της Παθολόγου στην Αστυνομία και την Εισαγγελία για την τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Η Παθολόγος κατήγγειλε ότι η Παθολογική κάλυψη του Νοσοκομείου γίνεται μόνο από την ίδια. Εργάζεται πάνω από ένα μήνα συνεχόμενα και βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης. Ταυτόχρονα κατήγγειλε στον Εισαγγελέα το "εντέλλεσθε" της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ. Η σχετική εντολή, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, δόθηκε στην γιατρό με ... sms!

To "εντέλλεσθε" της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ προς την παθολόγο, παγκόσμιας πρωτοτυπίας με sms με το οποίο είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο Νοσοκομείο έως ότου βρεθεί αντικαταστάτης!!!"

Νοσοκομείο Λήμνου: Σταμάτησαν και οι χημειοθεραπείες

Εξαιτίας της έλλειψης Παθολόγων, η μοναδική Ιατρός Παθολόγος και λόγω φόρτου εργασίας έπαψε να πραγματοποιεί χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς, αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει:

"Οι καρκινοπαθείς είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν κάθε 21 ημέρες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη για να βρουν Νοσοκομείο να τις κάνουν. Πολλοί, επίσης, χάνουν χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι σε θέση να ταξιδεύσουν".

Στα άλλα τεράστια προβλήματα του νοσοκομείου, δεν λειτουργεί και ο χειρουργικός τομέας, καθώς υπάρχει μόνο ένας χειρουργός, ενώ δεν μπορεί μόνος του να διεκπεραιώσει ούτε απλά χειρουργεία. Για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών απαιτούνται αεροδιακομιδές σε άλλα Νοσοκομεία.

Το Νοσοκομείο είναι ακέφαλο από Διοίκηση

Τον Νοέμβριο 2018 παραιτήθηκε ο Αν.Διοικητής του Νοσοκομείου, οπότε επί τρεις ολόκληρους μήνες το Νοσοκομείο Λήμνου ήταν "ακέφαλο". Στη συνέχεια κλήθηκε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης να καλύψει τα διοικητικά κενά, η οποία, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, "δεν πάτησε το πόδι της στη Λήμνο".

Τον Μάρτιο 2019 ορίστηκε για λίγες ημέρες Αν. Διοικητής από άλλο Νοσοκομείο. Η μόνη δουλειά που έκανε ήταν να ορίσει Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και παραιτήθηκε. Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας αρνείται να ασκεί τα καθήκοντα του Αν.Διοικητή, οπότε επικρατεί "χάος"!

Την Πέμπτη 18/7/2019 με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Λήμνου θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο νησί με τη συμμετοχή όλων των φορέων, στην οποία θα συμμετάσχει και η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Πηγή: iatropedia.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το