Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αντιδρά η ΔΗΠΑΚ Λέσβου για τη μετακίνηση ιατρών στη Λήμνο

banner roots

Αντιδρά η ΔΗΠΑΚ Λέσβου για τη μετακίνηση ιατρών στη Λήμνο
18.07.2019 | 11:20

Αντιδρά η ΔΗΠΑΚ Λέσβου για τη μετακίνηση ιατρών στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τη μετακίνηση γιατρών από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει στο Νοσοκομείο Λήμνου καταγγέλλει η ΔΗΠΑΚ (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση) Ιατρών Λέσβου.

Η σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για αυθαίρετη αποψίλωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. «...Για άλλη μια φορά καλούμαστε γιατροί από την Λέσβο να καλύψουμε την ανικανότητα των πολιτικών ηγεσιών να εξασφαλίσουν το αυτονόητο ίσο δημοκρατικό δικαίωμα στην υγεία στους πολίτες και συγκεκριμένα στους κατοίκους της Λήμνου. Αυτή την φορά επιλέχτηκαν Παθολόγοι από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και από το ΚΥ Πλωμαρίου. Λες και δεν μας έφτανε η δύσκολη καθημερινότητα, ο αυξημένος φόρτος εργασίας λόγω του “μεταναστευτικού” και οι μετακινήσεις εντός νησιού, συνεχίζουμε εδώ και τόσα χρόνια να ζούμε υπό την “δαμόκλειο σπάθη” του ξεσπιτώματος και της διαταραχής της οικογενειακής μας ηρεμίας περιμένοντας να μας μετακινήσουν και εκτός νησιού, οδικώς μήπως νομίζουν εκεί κεντρικά στην ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου);», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Αλλά ακόμα και αν δεν ενδιέφερε η προσωπική ανθρωπιστική διάσταση του καθενός μας, καλούμε τον Λεσβιακό λαό να αντισταθεί στην αυθαίρετη αποψίλωση του Νοσοκομείου μας και των Κέντρων Υγείας που εκπροσωπούν την περιβόητη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) για την οποία όλοι κόπτονται και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την στελέχωση των νησιών μας με το απαιτούμενο ιατρικό και άλλο προσωπικό όχι με μετακινήσεις, αλλά με μόνιμους διορισμούς και άλλα κίνητρα όπου δεν υπάρχει η ανάλογη προσφορά.

Η τωρινή μετακίνηση επιβαρύνει την λειτουργία των επειγόντων του Νοσοκομείου, ενός τμήματος το οποίο λειτουργεί χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού του, και επιπρόσθετα επιβαρύνει και το ΚΥ Πλωμαρίου που αυτή την περίοδο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό παραθεριστών. Παράλληλα όχι μόνο κατανοούμε το άμεσο πρόβλημα των κατοίκων της Λήμνου αλλά καταγγέλλουμε μαζί τους την αδιέξοδη πολιτική των περικοπών στο κράτος πρόνοιας και την αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης για τους ακρίτες που “φυλάττουν Θερμοπύλες”».

Η ΔΗΠΑΚ ιατρών ζητά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να μην πραγματοποιήσει καμιά μετακίνηση γιατρού, ενώ καλεί την Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου και το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου να στηρίξουν το αίτημα να μην μετακινηθεί ιατρός από τη Λέσβο για τη Λήμνο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel