Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Θεοδώρα Τραμουντάνη εκπροσώπησε το ΓΕΛ Μύρινας στη Βουλή των Εφήβων (photos)

banner roots

Η Θεοδώρα Τραμουντάνη εκπροσώπησε το ΓΕΛ Μύρινας στη Βουλή των Εφήβων (photos)
07.09.2019 | 14:09

Η Θεοδώρα Τραμουντάνη εκπροσώπησε το ΓΕΛ Μύρινας στη Βουλή των Εφήβων (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η μαθήτρια Θεοδώρα Τραμουντάνη εκπροσώπησε το Γενικό Λύκειο Μύρινας στις εργασίες της 24ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων για το σχολικό έτος 2018-2019.

Η έφηβη βουλευτής μιλώντας στο limnosfm100.gr για την εμπειρία της, ανέφερε: «Η Βουλή των Εφήβων είναι ένας υπέροχος δεσμός, ο οποίος έκλεισε φέτος τα 24 του χρόνια. Στο πλαίσιο του προγράμματος, μείναμε στην Αθήνα για τέσσερις μέρες ώστε να συμμετάσχουμε σε δραστηριότητες και επιμορφωτικές επισκέψεις. Σ’ αυτό το μικρό διάστημα που βρισκόμασταν στην Αθήνα, παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση "Οιδίπους Τύραννος" στο Θέατρο Βράχων "Μέλινα Μερκούρη" ενώ επισκεφτήκαμε και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Με σκοπό να κατανοήσουμε καλύτερα το θέμα της φετινής Συνόδου, το οποίο ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και για να το καλύψουμε πλήρως, χωριστήκαμε σε έξι ομάδες και στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το μουσικό σχολείο Αλίμου ώστε να συζητήσουμε με τις ομάδες μας τους προβληματισμούς μας σχετικά με το θέμα αλλά και για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας από τις δράσεις που κάναμε στη διάρκεια της σχολικής μας χρονιάς».

«Όλες αυτές οι σκέψεις και οι προβληματισμοί μας έγιναν προβλήματα και λύσεις, τα οποία παρουσιάσαμε στη Βουλή των Ελλήνων με σκοπό να ακουστεί η δική μας άποψη, η άποψη όλων των μαθητών της Ελλάδας, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται για το μέλλον τους. Αναφερθήκαμε σε προβλήματα, όπως η βαθμοθηρία και η παραπαιδεία, το περιβάλλον και η τέχνη, η παραπληροφόρηση και οι ευάλωτες ομάδες, ζητήματα πολύ σοβαρά, τα οποία πρέπει να επιλυθούν στο άμεσο μέλλον. Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους νέους, στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να εκπροσωπήσουν το σχολείο τους στη Βουλή των Εφήβων, είναι να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία γιατί είναι μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη!», κατέληξε η Θεοδώρα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το