Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>107 χρόνια ελεύθερη Λήμνος: Η μαθητική παρέλαση για την 8η Οκτωβρίου στη Μύρινα (photos & videos)

banner roots

107 χρόνια ελεύθερη Λήμνος: Η μαθητική παρέλαση για την 8η Οκτωβρίου στη Μύρινα (photos & videos)
08.10.2019 | 12:46

107 χρόνια ελεύθερη Λήμνος: Η μαθητική παρέλαση για την 8η Οκτωβρίου στη Μύρινα (photos & videos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνη Διαματάρη, πραγματοποιήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου η παρέλαση για την 107η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τον τουρκικό ζυγό.

Πλήθος κόσμου, παρά τον άστατο καιρό, παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις στον Ρωμέικο Γιαλό, που ξεκίνησαν με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων.

Στη συνέχεια, ο κ. Διαματάρης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, εξέδωσε χαιρετισμό κατά τον οποίο, μεταξύ άλλων, μετέφερε το μήνυμα του πρωθυπουργού, ότι θα βρισκόταν και ο ίδιος εδώ αλλά σήμερα μετέβη στο Κάιρο της Αιγύπτου, όπου θα συμμετάσχει στην 7η Τριμερή Σύνοδο Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου. Φανερά συγκινημένος, μίλησε για την αγάπη του για το χωριό του, το Θάνος, και το νησί του, τη Λήμνο, λέγοντας, μεταξύ άλλων: "Είναι το νησί του αείμνηστου πατέρα μου. Ας είναι αυτή ομιλία ένα μνημόσυνο στη μνήμη του".

Ακολούθησε η παρέλαση μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λήμνου και του Στρατού.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις επίσης έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον πρώην δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσο, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Λύσης Κύπρου κ. Ανδρεάς Καουρής, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου αλλά και πρόεδροι σωματείων και συλλόγων.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel