Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Κάηκε εικόνα του Αϊ-Γιώργη στην Ατσική | Άθικτη η υπόλοιπη εκκλησία (photos)
Λήμνος: Κάηκε εικόνα του Αϊ-Γιώργη στην Ατσική | Άθικτη η υπόλοιπη εκκλησία (photos)
26.10.2019 | 10:53

Λήμνος: Κάηκε εικόνα του Αϊ-Γιώργη στην Ατσική | Άθικτη η υπόλοιπη εκκλησία (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής (25/10) στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Ατσική της Λήμνου.

Όπως μας μεταφέρει κάτοικος του χωριού, το πρωί του Σαββάτου, όταν πήγε για το καθιερωμένο άναμμα του καντηλιού, αντίκρισε καμένη την εικόνα του Αγίου.

Οι χωριανοί εικάζουν ότι προκλήθηκε από ένα μικρό λαμπάκι που άναβε μέρα νύχτα, ωστόσο τους προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η φωτιά έσβησε μόνη της και ότι, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, ενώ έχει καεί η εικόνα, το μεταξένιο πανί της δεν έχει καεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, περιμετρικά της εικόνας, όπως και στην υπόλοιπη εκκλησία, υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, όπως ξύλινα αντικείμενα, λουλούδια, στεφάνια, όμως η φωτιά φαίνεται να επικεντρώθηκε αποκλειστικά στην εικόνα.

Όπως μας μεταφέρουν και πάλι οι κάτοικοι του χωριού, πριν από πολλά χρόνια το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου είχε τυλιχθεί ξανά στις φλόγες. Εκείνο το βράδυ, υποστηρίζουν ότι, άντρας του χωριού ονειρεύτηκε πως η εκκλησία καίγεται και ξυπνώντας, αντίκρισε τις φλόγες.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018