Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ως τα Χριστούγεννα δωρεάν wifi στη Λήμνο
pame boreio aigaio

Ως τα Χριστούγεννα δωρεάν wifi στη Λήμνο
31.10.2019 | 15:19

Ως τα Χριστούγεννα δωρεάν wifi στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Περισσότεροι από 70 δήμοι της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Λήμνου, βρίσκονται ανάμεσα στους 1.780 ευρωπαϊκους δήμους που θα λάβουν κουπόνια αξίας €15.000 από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους.

Οι νικητές ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια της τρίτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU, που διεξήχθη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 11.000 ήταν οι αιτήσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης, με το διαθέσιμο κονδύλι των συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ, να μοιράζεται τελικά σε 1780 δήμους, αποσκοπώντας στη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.
Στις προηγούμενες δύο προσκλήσεις, 6.200 δήμοι έλαβαν δελτία, με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ για την πρώτη πρόσκληση (2.800 νικητές) και 51 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη πρόσκληση (3.400 νικητές). Η επόμενη πρόσκληση για συμμετοχή στο WiFi4EU θα δημοσιευθεί πριν από το τέλος του 2020.

Όπως πληροφορούμαστε, ο Δήμος Λήμνου θα δώσει τη δυνατότητα στους δημότες του να σερφάρουν δωρεάν στο διαδίκτυο αφού θα τοποθετήσει wifi σε 11 σημεία σε όλο το νησί, με τα 5 βέβαια να τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία της Μύρινας και τα υπόλοιπα 6 στα χωριά του νησιού, όπως στο Μούδρο, το Κοντοπόυλι, τη Νέα Κούταλη και τον Άγιο Δημήτριο.

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να γίνει αποδοχή του ποσού και ως τα Χριστούγεννα οι αρμόδιοι πιστεύουν, πως το όλο εγχείρημα θα έχει ολοκληρωθεί.

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018