Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος (photos)
Φωτογραφία: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Μαγγίνας Φωτογραφία: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Μαγγίνας
02.11.2019 | 13:03

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν, σήμερα, Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος, συνοδεύομενος από τους Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομο και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο.

Ο νέος Ποιμενάρχης της ιστορικής Μητρόπολης του βορείου Αιγαίου, μίας από τις εν Ελλάδι εκκλησιαστικές Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, εκ των λεγομένων «Νέων Χωρών», ζήτησε και έλαβε, πριν από την ενθρόνισή του, την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον συνεχάρη για την επάξια εκλογή του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη Ποιμαντορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου διατηρεί μακροχρόνιους πνευματικούς δεσμούς με τον Μητροπολίτη Δωδώνης ενώ μέχρι την εκλογή του υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Παναγιωτάτου με τους τρεις Μητροπολίτες, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν και θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας, ενώ αμέσως μετά παρακάθησαν στο γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης προς τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του της Πατριαρχικής Αυλής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 28 ετών από την ενθρόνισή του, στις 2 Νοεμβρίου 1991.

 

Φωτογραφίες: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Μαγγίνας

 

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018