Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα σε ημερίδα για τον σχεδιασμό ΚΑΠ 2021-2027

banner roots

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα σε ημερίδα για τον σχεδιασμό ΚΑΠ 2021-2027
13.11.2019 | 19:28

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα σε ημερίδα για τον σχεδιασμό ΚΑΠ 2021-2027

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στις 11 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, ημερίδα με θέμα την προετοιμασία για την κατάρτιση του Νέου Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027. Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανάγος Κουφέλος.

Στην ημερίδα παρέστη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Μπαγινέτας. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν όλοι οι κοινωνικοί-οικονομικοί και περιβαλλοντικοί εταίροι σχετικά με την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και του αγρο-διατροφικού τομέα για τα σημαντικότερα ζητήματα που επηρεάζουν το περιεχόμενο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ που σχετίζονται τόσο με τις άμεσες ενισχύσεις και τις τομεακές παρεμβάσεις, όσο φυσικά και με την αγροτική ανάπτυξη. Ο κ. Κουφέλος συνομίλησε με αρκετούς φορείς και υπογράμμισε τα καίρια θέματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς επεσήμανε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στις οποίες η περιφέρεια πρέπει να βοηθήσει ποικιλοτρόπως.

Αμέσως μετά την ημερίδα ο κ. Κουφέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η γεωργική γη πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας σημαντικός παραγωγικός πόρος. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξαιτίας του γόνιμου εδάφους και των μοναδικών κλιματικών και γεωγραφικών πλεονεκτημάτων έχουν την δυνατότητα να πρωτοπορήσουν σε πληθώρα προϊόντων. Στόχος της περιφερειακής αρχής μέσω δράσεων και οργανωμένων κινήσεων είναι η ουσιαστική ενίσχυση των αγροτικών φορέων και η ενίσχυση γενικότερα του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος ακόμα και σε ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες μπορεί να προσφέρει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που προσελκύουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel