Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Π. Φύκαρης για τις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό (audio)

banner roots

Ο Π. Φύκαρης για τις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό (audio)
28.11.2019 | 19:36

Ο Π. Φύκαρης για τις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

«Όχι» στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του στη Χίο, υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των νησιών.

Υπενθυμίζεται ότι τα Δημοτικά Συμβούλια Χίου και ανατολικής Σάμου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, «αδειάζοντας» ουσιαστικά ταυτόχρονα και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε προβάλει ως δική του πρόταση τη δημιουργία κλειστών κέντρων ως αντάλλαγμα στο κλείσιμο των ΚΥΤ σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Το γεγονός αυτό μάλιστα, εγείρει ερωτηματικά για το εάν ο Περιφερειάρχης είχε ενημερώσει τους δημάρχους των νησιών για την πρόταση που θα κατέθετε στην κυβέρνηση. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πολίτης» της Χίου, πάντως, ο κ. Μουτζούρης υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για τη χωρητικότητα των νέων δομών καθώς και για τη χωροθέτησή τους. Το ερώτημα που προκύπτει στο σημείο αυτό, είναι πώς ο Περιφερειάρχης έδωσε τη συγκατάθεσή του για τις νέες δομές εάν δεν γνώριζε σημαντικές παραμέτρους του σχεδιασμού.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Παντελής Φύκαρης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, μετέφερε όλο το ρεπορτάζ για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Τι συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου και ποιοι προβληματισμοί ακολούθησαν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης;

Ακούστε τη συζήτηση στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το