Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δέσμευση της 2η ΥΠΕ στον FM 100 για το νοσοκομείο της Λήμνου (audio)
Δέσμευση της 2η ΥΠΕ στον FM 100 για το νοσοκομείο της Λήμνου (audio)
10.12.2019 | 13:31

Δέσμευση της 2η ΥΠΕ στον FM 100 για το νοσοκομείο της Λήμνου (audio)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τη δέσμευση ότι δεν θα μείνει ούτε μία μέρα το νοσοκομείο της Λήμνου χωρίς Αναισθησιολόγο και Νεφρολόγο, έδωσε η υποδιοικήτρια της 2ης Διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Δίπλα Μαρία μιλώντας σήμερα το πρωί στον FM 100.

Η κ. Δίπλα, ανέφερε ότι έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση του Νοσοκομείου της Λήμνου και ανακοίνωσε πως τις επόμενες ώρες αναμένεται να βρεθεί ο αντικαταστάτης του μοναδικού Νεφρολόγου και πως ήδη υπάρχει Αναισθησιολόγος διαθέσιμος προκειμένου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να πραγματοποιεί εφημερίες το τελευταίο 10ήμερο κάθε μήνα.

Η εξέλιξη αυτή, αν και δεν δίνει οριστική λύση στα προβλήματα, μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Θυμίζουμε την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής για την υγεία, η οποία δημοσιεύθηκε εχθές και ανέφερε πως είναι ορατός ο κίνδυνος, οι αιμοκαθαριζόμενοι της Λήμνου να πρέπει να φύγουν εκτός νησιού τις ημέρες των Χριστουγέννων προκειμένου να συνεχίσουν τις θεραπείες τους.

Για το θέμα που έχει προκύψει, αλλά και για τις δεσμεύσεις της κ. Δίπλα στο σταθμό μας, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του FM 100 «Έχουμε Θέμα», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου Θωμάς Λούκας, ο οποίος ,μεταξύ άλλων ανέφερε, πως αύριο στα πλαίσια της συνεδρίασης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, θα επιδιώξει εκ νέου επαφή τόσο με τους αρμόδιους Υπουργούς στο Υπουργείο Υγείας, όσο και με τον Διοικητή της 2ΥΠΕ.

Ακούστε τα όσα ανέφερε:

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο το δημοτικό συμβούλιο προσέγγισε τις τελευταίες εξελίξεις στο νοσοκομείο της Λήμνου, μετά την πρόταση του κ. Μαδυτινού, να συζητηθεί το θέμα ως κατεπείγον, στην ούτως η άλλως κατεπείγουσα συνεδρίαση για το ΦΠΑ στα αλιευτικά καταφύγια του Κοντιά και της Νέας Κούταλής.

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018