Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Δρ Κ. Γκατζιώνης στον FM 100 για το ερευνητικό έργο μεταξύ Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιχείρησης Ποριάζη (audio)
Ο Δρ Κ. Γκατζιώνης στον FM 100 για το ερευνητικό έργο μεταξύ Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιχείρησης Ποριάζη (audio)
08.01.2020 | 20:31

Ο Δρ Κ. Γκατζιώνης στον FM 100 για το ερευνητικό έργο μεταξύ Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιχείρησης Ποριάζη (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στο στούντιο του FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου φιλοξενήθηκε ο καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ Κωνσταντίνος Γκατζιώνης, με αφορμή την έγκριση ερευνητικού έργου -ανάμεσα σε περίπου 200 έργα πανελλαδικώς- μεταξύ της επιχείρησης «ΠΟΡΙΑΖΗ» στη Λήμνο και ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με επικεφαλής τον ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο φέρει ακρωνύμιο «NewCracker» και κατατάσσεται σε προγράμματα παρεμβάσεων για συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς υπό την αιγίδα της υπηρεσίας ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η διάρκειά του είναι 30 μήνες με συνολικό προϋπολογισμό 447.754,38 €, ο οποίος κατανέμεται μεταξύ πανεπιστημίου και επιχειρήσεως για να εξυπηρετήσει εργαστηριακές πειραματικές δοκιμές και πιλοτικές δοκιμές.

Όπως εξήγησε ο κ. Γκατζιώνης, στο έργο προβλέπεται η δημιουργία νέων προϊόντων, τα οποία θα πρέπει να καλύπτουν τις εξής ανάγκες: να απορροφούν πρώτη ύλη παραγώμενη στη Λήμνο, καθώς και ορισμένες εναλλακτικές πρώτες ύλες, τη δυνατότητα επέμβασης στον τρόπο επεξεργασίας της πρώτης ύλης, τη μελέτη του τρόπου με τον οποίον ανταποκρίνονται ομάδες καταναλωτών σε αυτά, αλλά και πώς ανταποκρίνονται τα ίδια τα προϊόντα στα νέα δεδομένα κυκλοφορίας τους στο εμπόριο χωρίς συσκευασία.

Ακούστε αναλυτικά τη συζήτηση στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα, για το πώς ξεκίνησε η συνεργασία του πανεπιστημιακού τμήματος της Λήμνου με την επιχείρηση «ΠΟΡΙΑΖΗ», τι οφέλη θα προκύψουν από το εν λόγω ερευνητικό έργο αλλά και για την έρευνα εν γένει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018