Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι θέσεις της «Νίκης για τη Λήμνο» στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

banner roots

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου
16.01.2020 | 13:12

Οι θέσεις της «Νίκης για τη Λήμνο» στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου για τη νέα χρονιά πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στη διάρκεια της οποίας οι παρατάξεις κλήθηκαν να αποφασίσουν για οκτώ θέματα εντός ημερήσιας διάταξης (δείτε τα εδώ).

Η «Νίκη για τη Λήμνο» σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Κατά τη συνεδρίαση της 15-01-2020 του Δημοτικού Συμβουλίου η "ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ", έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας, τοποθετήθηκε θετικά ανάμεσα σε άλλα και στην πρόταση ένταξης του Δήμου μας στο Πράσινο Ταμείο, τη λειτουργία λαϊκής αγοράς και την ίδρυση νέου παιδικού σταθμού στην κεντρική Λήμνο.

Στη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης, τονίσαμε την αναγκαιότητα επίλυσης του μεγάλου προβλήματος έλλειψης χώρων στάθμευσης στη Μύρινα, θεωρώντας επιβεβλημένη τη χρήση του χρηματοδοτικού εργαλείου του Πράσινου Ταμείου για παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Ταχθήκαμε υπέρ της δημιουργίας λαϊκής αγοράς, επισημαίνοντας τους προβληματισμούς μας για το υλοποιήσιμο του εγχειρήματος λόγω της κείμενης νομοθεσίας (αδειοδοτικό και φορολογικό καθεστώς) για τους παραγωγούς-πωλητές, των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί μας, ενώ θέσαμε στο τραπέζι την ιδέα λειτουργίας αγοράς παραγωγών η οποία παρουσιάζει μεγαλύτερη ευκολία στη λειτουργία της και θα καταδείξει το πραγματικό ενδιαφέρον των παραγωγών να συμμετέχουν σε σχετικές προσπάθειες.

Τοποθετηθήκαμε υπέρ της ίδρυσης και λειτουργίας νέου παιδικού σταθμού στην κεντρική Λήμνο υπογραμμίζοντας ότι θα καλυφθούν καλύτερα οι ανάγκες του πληθυσμού με την ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού στην ίδια περιοχή για βρέφη και παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως και 4 ετών, οπότε και εντάσσονται στην υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Είναι σταθερή αρχή της "ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ" και της Ελεονώρας Γεώργα η συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και η υποβολή προτάσεων με μετρήσιμα αποτελέσματα στην καθημερινότητα όλων μας».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel