Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΓΕΛ Μύρινας: Μαθήματα αγάπης από τους μαθητές του σχολείου
ΓΕΛ Μύρινας: Μαθήματα αγάπης από τους μαθητές του σχολείου
23.01.2020 | 12:20

ΓΕΛ Μύρινας: Μαθήματα αγάπης από τους μαθητές του σχολείου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Κινούμενοι από πνεύμα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ «Incubator for Future European Entrepreneurs» στο οποίο συμμετέχει το σχολείο, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Μύρινας υλοποίησαν δύο εθελοντικές δράσεις.

koin pantop

Η πρώτη δράση αφορούσε την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Λήμνου με τρόφιμα. Οι μαθητές/ήτριες συγκέντρωσαν, λίγο πριν τις γιορτές, τρόφιμα μακράς διάρκειας και τα προσέφεραν στο κοινωνικό παντοπωλείο για τη στήριξη των απόρων οικογενειών του Δήμου μας.

Η δεύτερη δράση αφορούσε τη συμμετοχή του Σχολείου στο πρόγραμμα «Make A Wish" (Κάνε μια ευχή). Οι μαθητές και οι μαθήτριες συγκέντρωσαν χρήματα για τη στήριξη των παιδιών που ταλαιπωρούνται από μακροχρόνιες ασθένειες. Ως ανταμοιβή για την προσφορά τους αυτή έλαβαν αστεράκια με ευχές κι αναμνηστικά βραχιολάκια.

DSC 0686

Με τις δύο αυτές δράσεις οι μαθητές μας απέδειξαν ότι μπορούμε με λίγα χρήματα από το υστέρημά μας να βοηθήσουμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να επιβεβαιώσουμε ότι όσο υπάρχουν Άνθρωποι μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο όπου θα κυριαρχούν το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, η συμπόνια και η αλληλεγγύη.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018