Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η ταινία της εβδομάδας στο «Μαρούλα»: «Cats» (video)

banner roots

Η ταινία της εβδομάδας στο «Μαρούλα»: «Cats» (video)
28.01.2020 | 19:51

Η ταινία της εβδομάδας στο «Μαρούλα»: «Cats» (video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Τομ Χούπερ, (Ο Λόγος του Βασιλιά, Οι Άθλιοι) μεταμορφώνει το ιστορικό πλέον θεατρικό μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ «Cats» (γάτες) σε ένα θερμό, σύγχρονο κινηματογραφικό θέαμα, που θα προβληθεί στο «Μαρούλα» στις 31 Ιανουαρίου, καθώς και 1 και 2 Φεβρουαρίου. Ένα τολμηρό καλλιτεχνικά ταξίδι, που συνδυάζει την κωμωδία, τη φαντασία, την ιδέα της συλλογικότητας, τη συγχώρεση και τη λύτρωση, μέσα από το τραγούδι και τον χορό.

Το πολυβραβευμένο Cats, ένα από τα μακροβιότερα σόου στην ιστορία του West End και του Μπρόντγουεϊ, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο New London Theatre το 1981 όπου και έπαιξε για 21 χρόνια (ρεκόρ) φτάνοντας τις 9.000 παραστάσεις! Αυτή η πρωτοποριακή παραγωγή, βασισμένη στο βιβλίο του Τ. Σ. Έλιοτ «Το εγχειρίδιο πρακτικής γατικής του γερο-Πόσουμ» Από το 1981, το Cats έχουν παρακολουθήσει στη σκηνή 81 εκατομμύρια θεατές, σε περισσότερες από 50 χώρες και σε 19 μεταφράσεις.

Το έργο βασίζεται στη συλλογή ποιημάτων «Το εγχειρίδιο πρακτικής γατικής του γερο-Πόσουμ» (Old Possum’s Book of Practical Cats) του Τ. Σ. Έλιοτ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1939. Ήταν μια σειρά ποιημάτων του Έλιοτ που γράφτηκαν γύρω στο 1934–35 και που περιέγραφαν τις ζωές μιας κομπανίας από γάτες. Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ μελοποίησε τις παραμυθένιες ιστορίες με γάτες και το έργο του βρήκε το δρόμο για το θεατρικό σανίδι, μέχρι να γίνει το εμπορικό φαινόμενο που θεωρείται σήμερα με εκατομμύρια παραστάσεις σε όλον τον κόσμο. Το τραγούδι “Memory” έχουν ερμηνεύσει πολλοί καλλιτέχνες, από την Μπάρμπρα Στρέιζαντ και τον Τζόνι Μάθις μέχρι τον Λιμπεράτσε και τον Μπάρι Μάνιλοου.

Η ιδέα για την κινηματογραφική διασκευή του Cats τοποθετείται γύρω στο 2012, στο Λονδίνο, όταν ο σκηνοθέτης Τομ Χούπερ ολοκλήρωνε την παραγωγή της ταινία Οι Άθλιοι, που είχε προταθεί για 8 Όσκαρ (ανάμεσά τους αυτό της καλύτερης ταινίας - κέρδισε τα 3 από αυτά).

Ο Χούπερ είχε δουλέψει ξανά με την παραγωγό Ντέμπρα Χέιγουορντ στους Αθλίους και μαζί προσέγγισαν τον Άντριου Λόιντ Γουέμπερ. Μαζί δούλεψαν διεξοδικά και η ποίηση του Τ. Σ. Έλιοτ πέρασε στο κινηματογραφικό DNA του project, κρατώντας το συναίσθημα ατόφιο και τη μελωδικότητα των σκηνών πιο φρέσκια από ποτέ για τα αυτιά των νεότερων αλλά και των εμπειρότερων θεατών.

Οι σκηνές έδεσαν αρμονικά και το αποτέλεσμα έφερε κάτι που στη θεατρική σκηνή δεν θα μπορούσε να πάρει ζωή. Οι ομιλούσες γάτες έγιναν ζωντανοί οργανισμοί που δε φορούσαν στολή, αλλά μετατράπηκαν ψηφιακά σε μια μουσικοχορευτική απαρτία έτοιμη να ταξιδέψει το κοινό.

Μιούζικαλ, 2019

Σκηνοθεσία: Τομ Χούπερ

Παίζουν: Τζέιμς Κόρντεν, Τζούντι Ντεντς, Τζέισον Ντερούλο, Ίντρις Έλμπα

Διάρκεια: 110΄

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου Ώρα 21:00

Σάββατο 1, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου Ώρα 20:30

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας:

 

CATS

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel