Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σχέδια Βελτίωσης: Έξι Περιφέρειες χωρίς πίνακες, αναφορές για απορρίψεις λόγω ΟΣΔΕ

banner roots

Σχέδια Βελτίωσης: Έξι Περιφέρειες χωρίς πίνακες, αναφορές για απορρίψεις λόγω ΟΣΔΕ
16.02.2020 | 11:53

Σχέδια Βελτίωσης: Έξι Περιφέρειες χωρίς πίνακες, αναφορές για απορρίψεις λόγω ΟΣΔΕ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Εν αναμονή των πινάκων με τα αποτελέσματα παραμένουν οι παραγωγοί σε έξι Περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος, Πελοπονήσου κα Ιονίων Νήσων. Οι πληροφορίες από μελετητικά γραφεία αναφέρουν ότι πιο κοντά στην ανακοίνωση των πινάκων, που εκκρεμούν, βρίσκονται οι Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, ενώ στο πληροφοριακό σύστημα ependyseis φαίνονταν μέχρι το πρωί της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου, τα αποτελέσματα μόνο της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία και είχαν ανακοινωθεί πρώτα-πρώτα.

Ειδικά για τη Δυτική Ελλάδα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται σχετικά άμεσα η ανακοίνωση, καθώς στην Αιτωλοακαρνανία ολοκληρώθηκε η διαδικασία, όχι όμως και στην Ηλεία, μέχρι την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου τουλάχιστον.

Από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας ορισμένοι αγρότες που είχαν υποβάλει επενδυτικά σχέδια και έχουν ήδη ατύπως ενημερωθεί ότι κόπηκαν επικοινώνησαν με τον ΑγροΤύπο, γιατί όπως τους είπαν, η απόρριψή τους οφείλονταν στο γεγονός ότι στην ηλεκτρονική μορφή δεν είχε περαστεί το ΟΣΔΕ τους.

Οι παραγωγοί ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων με τις ενστάσεις

Οι ίδιοι παραγωγοί ζητούν μάλιστα από το ΥπΑΑΤ στο πλαίσιο των ενστάσεων, που προβλέπεται να τρέχουν, σύμφωνα με το πλαίσιο για τα Σχέδια Βελτίωσης, για κάθε Περιφέρεια από την ανακοίνωση των πινάκων και για διάστημα ενός μηνός, να διορθωθούν τέτοιου είδους λάθη που μάλλον οφείλονται στον... ανθρώπινο παράγοντα.
Με αφορμή τα προβλήματα αυτά, εμείς απευθυνθήκαμε σε έναν έμπειρο μελετητή , ο οποίος εκτιμά ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα μάλλον οφείλεται σε αβλεψία ή λάθος στον τρόπο που έτρεξε το πρόγραμμα, εφόσον ο φάκελος δεν έχει υποβληθεί απευθείας από τον μελετητή στο Πλήροφοριακό Σύστημα.

Μάλιστα υπενθυμίζει, καταλήγοντας ο ίδιος μελετητής, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ότι αντίστοιχα προβλήματα είχαν προκύψει και στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών του 2016 και 2017, με τον Θύμιο Τσιατούρα τότε από το ΥπΑΑΤ (Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ - Μονάδα Επενδύσεων) να ξεκαθαρίζει ότι για τέτοια λάθη στα προγράμματα λογισμικού, δεν φέρει ευθύνη το ΥπΑΑΤ.

Πάντως οι αγρότες ζητούν ενόψει των επίσημων αποτελεσμάτων να τους δοθεί η δυνατότητα για διορθώσεις.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πρόσφατα το ΥπΑΑΤ με τροποποιητική απόφαση ανέφερε τα εξής:

Το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων σύμφωνα με το οποίο καταρτίζονται, για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα της δράσης 4.1.1, οι πίνακες αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου της παραγράφου 5 του άρθρου 13, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 90 % των ποσών της δεύτερης στήλης (Φυσικά και Νομικά 5 Πρόσωπα) του πίνακα 1.1.

Το υπόλοιπο 10% κατανέμεται στα φυσικά και νομικά πρόσωπα της δράσης 4.1.1 μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του άρθρου 14 (ενδικοφανείς προσφυγές).

Εντός της ίδιας Περιφέρειας και δράσης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 14 (ενδικοφανείς προσφυγές) είναι δυνατή η μεταφορά πιστώσεων μεταξύ κατηγοριών δικαιούχων στην περίπτωση που σε μία κατηγορία παρουσιάζεται πλεόνασμα πιστώσεων ενώ σε άλλη έλλειμμα.

Πηγή: agrotypos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel