Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η πρώτη χειροτονία του Μητροπολίτη Λήμνου: Διάκονος ο Ηλίας Μιχαηλίδης από τον Κοντιά (photos)
Η πρώτη χειροτονία του Μητροπολίτη Λήμνου: Διάκονος ο Ηλίας Μιχαηλίδης από τον Κοντιά (photos)
17.02.2020 | 17:16

Η πρώτη χειροτονία του Μητροπολίτη Λήμνου: Διάκονος ο Ηλίας Μιχαηλίδης από τον Κοντιά (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσας Μύρινας, ιερούργησε, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου (Κυριακή του Ασώτου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος Γ’, όπου και τέλεσε την πρώτη του χειροτονία, γεγονός κορυφαίο για τη ζωή της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χειροτόνησε σε Διάκονο τον ευλαβή νέο κ. Ηλία Μιχαηλίδη καταγόμενο από τον Κοντιά. Ο νέος Διάκονος με ιδιαίτερη συγκίνηση εξέφρασε την δοξολογία του στον Τρισάγιο Θεό, που από την παιδική του ηλικία καθοδήγησε τα βήματά του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του Επισκόπου μας, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τον περιέβαλλε με πατρική αγάπη και τον κάλεσε να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό της ακριτικής Μητρόπολης.  

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης απηύθυνε λόγους πατρικούς, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή αλλά και τη σημασία του Μυστηρίου της Ιεροσύνης, και, μεταξύ άλλων παραινέσεων, προέτρεψε το νέο διάκονο «να γίνει Διάκονος του μυστηρίου της επιστροφής δια της μετανοίας του κάθε πιστού στον οίκο του Πατρός που είναι η Εκκλησία».

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018