Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Lemnos Philema: η συλλογική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της γαστρονομίας της Λήμνου
Lemnos Philema: η συλλογική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της γαστρονομίας της Λήμνου
24.02.2020 | 09:03

Lemnos Philema: η συλλογική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της γαστρονομίας της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Lemnos Philema καθιερώθηκε ως το ετήσιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου της Λήμνου. Η μεγάλη επιτυχία και η συνεχής εξέλιξή του είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του Συλλόγου Γαστρονομίας και Οίνου Λήμνου. Επιχειρηματίες του νησιού όπως μονάδες παραγωγής τροφίμων, οινοποιία αλλά και χώροι εστίασης δημιουργούν τον πυρήνα της γαστρονομίας της Λήμνου όπου με συλλογική προσπάθεια και στοχευμένες δράσεις καθιερώνουν το νησί μας ως έναν ποιοτικό γαστρονομικό προορισμό πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό.

ampelia gkaral

Το Lemnos Philema ξεκίνησε το 2017 και εξελίχθηκε σε ένα θεσμό που έχει τοποθετήσει τη Λήμνο στο χάρτη της γαστρονομίας της χώρας μας μετατρέποντάς την σε έναν σημαντικό γαστρονομικό προορισμό. Αυτά τα τρία χρόνια στο φεστιβάλ απαριθμούμε πάνω από 1600 επισκέπτες, περισσότερες από 200 αναφορές στα ΜΜΕ, πάνω από 25 συμμετέχοντες (παραγωγούς και εστιατόρια της Λήμνου) και πολλούς φιλοξενούμενους καταξιωμένους chef και ανθρώπους της γαστρονομίας. Το φεστιβάλ παρουσιάζει τοπικά προϊόντα, Λημνιά γαστρονομία, διαδραστικές δράσεις μαγειρικής και όχι μόνο.

tyroko xrysaf

Κάθε χρόνο το Lemnos Philema εμπλουτίζετε και μεγαλώνει. Έτσι, για το 2020 ο Σύλλογος προχωράει δυναμικά με δράσεις στην Αθήνα και στη Λήμνο με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομίας και του οίνου της Λήμνου.

Περισσότερα για το Lemnos Philema μπορείτε να δείτε στα:

https://www.lemnos-philema.com/ 

https://www.facebook.com/lemnosphilema/ 

philema logo1

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018