Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κορωνοϊός: Μέτρα στήριξης ζητά από τον Δήμο η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου

banner roots

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου
28.03.2020 | 13:34

Κορωνοϊός: Μέτρα στήριξης ζητά από τον Δήμο η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και εργαζομένων λόγω της κρίσης του κορωνοϊού ζητά από τον Δήμο Λήμνου η Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως αναφέρει η παράταξη:

«Οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στου Δήμο της Λήμνου, καταθέτουμε ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στο δήμο.

Απευθύνουμε τα αιτήματα προς το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός.

Διεκδικούμε:

  • Απαλλαγή από τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές, για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
  • Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του δήμου.
  • Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς και σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
  • Διασύνδεση των υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του δήμου με τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υπάρχουν στο δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

Οι εκλεγμένοι με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΗΜΝΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Αγάς Ευάγγελος

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΜΥΡΙΝΑΣ, Πλάντζος Σπύρος

ΚΑΣΠΑΚΑ, Πινάκος Δημήτρης

Αγαλιανός Απόστολος

ΑΤΣΚΗΣ, Μαυρουδής Παναγιώτης

ΡΩΜΑΝΟΥ, Καραγιάννης Παναγιώτης».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το