Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Δωρεάν στο Youtube η σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ «Στα Φτερά του Α' Π.Π.»

banner roots

Λήμνος: Δωρεάν στο Youtube η σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ «Στα Φτερά του Α' Π.Π.»
20.04.2020 | 18:30

Λήμνος: Δωρεάν στο Youtube η σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ «Στα Φτερά του Α' Π.Π.»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Όσο «Μένουμε σπίτι», το κανάλι της COSMOTE TV κάνει την ποιοτική ψυχαγωγία προσβάσιμη σε όλους, φέρνοντας το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD δωρεάν.

Η εταιρία παραγωγής Gullwing σε συνεργασία με την COSMOTE TV προσφέρει δωρεάν στους φίλους της ιστορίας και της αεροπορίας (σε όσους δεν είχαν την δυνατότητα ή την ευκαιρία να παρακολουθήσουν) την θέαση των επεισοδίων των ιστορικών ντοκιμαντέρ.

Στο πλαίσιο αυτό θα μεταδοθούν τα 5 επεισόδια της σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ “Στα Φτερά του Α΄ Π.Π.” από το κανάλι στο Youtube Μένουμε σπίτι με COSMOTE HISTORY HD από Παρασκευή 24, έως Τρίτη 28 Απριλίου ώρα 18:00, κάθε μέρα την ίδια ώρα.

Η θεματολογία

Να θυμίσουμε ότι η θεματολογία των ντοκιμαντέρ έχει να κάνει με τις άγνωστες αεροπορικές επιχειρήσεις πάνω από τα εδάφη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Βόρειου Αιγαίου κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για πρώτη φορά έρχονται στο φως μοναδικά τεκμήρια: επίσημα στρατιωτικά και διπλωματικά αρχεία, βιβλία πτήσεων, ημερολόγια, επιστολές και σπάνιες φωτογραφίες.
 
Ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Πασχάλης Παλαβούζης είναι ο ιστορικός σύμβουλος και σεναριογράφος της σειράς που σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο τεκμηριώνουν τα ιστορικά γεγονότα.
 
Μέσα από την ιδιωτική του συλλογή από μοναδικά και σπάνια έγγραφα και φωτογραφίες και άλλα τεκμήρια από διαφορετικές πηγές, ξεδιπλώνεται η ιστορία για πέντε αεροδρόμια άγνωστα έως τώρα στο ευρύ κοινό: της Δράμας, Ξάνθης -  Λίμνης Βιστωνίδας, Θάσου, Λήμνου, Θεσσαλονίκης – Βρασνών.

 

Πηγή: paratiritis-news.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το