Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ψόφια θαλάσσια χελώνα σε παραλία της Μύρινας (photos)

the roots web banners 06

Ψόφια θαλάσσια χελώνα σε παραλία της Μύρινας (photos)
02.08.2013 | 19:41

Ψόφια θαλάσσια χελώνα σε παραλία της Μύρινας (photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η χελώνα, η οποία έφερε, γύρω από το λαιμό και το πτερύγιο της, ένα σχοινί στο οποίο ήταν δεμένες 2 πέτρες, εντοπίστηκε από μικρούς αρχάριους κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου.

Άμεσα ενημερώθηκε το λιμεναρχείο και ένας κτηνίατρος, ενώ λίγο αργότερα κλήθηκε ο Δήμος Λήμνου, που έχει και την αρμοδιότητα και ο οποίος ανέλαβε τελικά, την απομάκρυνσή και την επίχωσή της.

Ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου, κατήγγειλε το περιστατικό, αναφέροντας τα εξής:

"Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΗΜΝΟΥ καταγγέλλει την θανάτωση της πανίδας του οικοσυστήματος των θαλασσών μας.

Αφορμή αποτέλεσε η ανεύρεση μίας θαλάσσιας χελώνας, κατά τη διάρκεια της προπόνησης του τμήματος αρχαρίων κωπηλατών στη παραλία του Ρωμαίικου γιαλού, η οποία έφερε γύρω από το λαιμό και το πτερύγιο της ένα σχοινί στο οποίο ήταν δεμένες 2 πέτρες.

Το αποτέλεσμα ήταν το ζώο να πεθάνει, λόγω της εξάντλησης που υπέστη από το επιπλέον βάρος που κουβαλούσε. Έπειτα απ' αυτή τη δυσάρεστη ανακάλυψη ειδοποιήθηκε το λιμενικό και ένας κτηνίατρος, που έσπευσαν να εξετάσουν τη κατάσταση.

Το συμπέρασμα ήταν πρώτον ότι η χελώνα ήταν είδη νεκρή πριν τη ξεβράσει το κύμα και δεύτερον ότι ή μπλέχτηκε στα δίχτια κάποιου ψαρά με αποτέλεσμα να σχηματισθεί από το σχοινί ένας δακτύλιος γύρω από το λαιμό της, ή ότι κατέστρεψε τα δίχτια κάποιου ψαρά κι εκείνος θέλοντας να τη τιμωρήσει τη παγίδευσε με το σχοινί που βρέθηκε.

Τελικά ομάδα του δήμου μας την παρέλαβε και την ενταφίασε.
Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι οι θαλάσσιες χελώνες των θαλασσών μας είναι ένα σπάνιο είδος το οποίο βρίσκεται υπό εξαφάνιση."

Να σημειώσουμε, ότι οι σοβαρότερες απειλές για τις θαλάσσιες χελώνες, στη Μεσόγειο είναι η τουριστική ανάπτυξη των παραλιών ωοτοκίας και η τυχαία σύλληψη σε αλιευτικά εργαλεία.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το