Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έπαρχος Λήμνου: «Προβληματική μετακίνηση νησιωτών» | Επιστολή στον Υπ. Ναυτιλίας
Έπαρχος Λήμνου: «Προβληματική  μετακίνηση  νησιωτών» | Επιστολή στον Υπ. Ναυτιλίας
26.05.2020 | 14:09

Έπαρχος Λήμνου: «Προβληματική μετακίνηση νησιωτών» | Επιστολή στον Υπ. Ναυτιλίας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και κοινοποίηση στην εταιρεία SeaJets με θέμα «Προβληματική μετακίνηση νησιωτών» σχολιάζοντας το γεγονός πως το πλοίο Aqua Blue έχει αυξήσει τη διάρκεια του ταξιδιού προς Λαύριο σε 10+ ώρες και προς Καβάλα σε 5 ώρες.

Η επιστολή του Επάρχου Λήμνου Άγγελου Βλάττα Λαμπρινού αναφέρει:

                        Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    

            Ως νησιώτες είναι στην μοίρα μας οι θαλάσσιες μετακινήσεις μας να παρομοιάζουν με το «ταξίδι του Οδυσσέα» που αναζητούσε την Ιθάκη.

            Δυστυχώς σε μια εποχή που οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί, για τους νησιώτες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, οι μετακινήσεις μας από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα παρομοιάζουν σε χρονική διάρκεια με το ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη.

             Λαύριο - Λήμνος 10+ ώρες.

             Καβάλα - Λήμνος 5 ώρες.

Χρόνοι που μας θυμίζουν 10ετία του 80 και που κάνουν τα νησιά μας ακόμα πιο απόμακρα από τις στεριές και τα ταξίδια μας να μοιάζουν ατελείωτα. Οι τεχνικές προδιαγραφές του «γερασμένου» AQUA BLUE, μας έδωσαν κάποια ελπίδα για πιο γρήγορη και άνετη μετακίνηση μας, δυστυχώς οι πρώτοι μήνες δρομολόγησής του, απογοητεύουν τόσο εμάς όσο και τους επισκέπτες των νησιών μας.   Ένα πλοίο πιο σύγχρονο από τον «Πήγασο», αλλά πολύ πιο αργό που κάνει τα ταξίδια μας πλέον, ταξίδια ταλαιπωρίας και την επιδιωκόμενη τουριστική μας ανάπτυξη, αποτρεπτική.

           Το μόνο θετικό οι ώρες άφιξης και αναχώρησης στα λιμάνια, που εξυπηρετούν συγκοινωνιακά (ΚΤΕΛ) για την μετάβασή μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

          Η ανησυχία μας εκτός από τα πολύωρα θαλάσσια ταξίδια, τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι και οι νέες ώρες άφιξης στα λιμάνια του Λαυρίου και της Καβάλας. Ώρες άφιξης των προηγούμενων χρόνων, όταν δεν θα υπάρχουν δρομολόγια των ΚΤΕΛ, θα αναγκάζουν τους συμπατριώτες μας να μετακινούνται με ταξί ή να διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία του Λαυρίου και της Καβάλας, κάνοντας το κόστος της μετακίνησής μας δυσβάστακτο.

     Επιθυμία και ελπίδα των συμπατριωτών μου είναι ότι στο εξής, τόσο ο χρόνος ταξιδιού να είναι ανάλογος των τελευταίων χρόνων (Λαύριο - Λήμνος, κάτω από   8 ώρες, Καβάλα - Λήμνος 4 ώρες) και πολύ περισσότερο, οι ώρες άφιξης στα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας να είναι εντός λειτουργίας των ΚΤΕΛ, για την μετάβαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

     Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πολιτεία δεν θα μας αντιμετωπίσει ως πολίτες μιας κατώτερης κατηγορίας, αλλά θα αναγνωρίσει τον ρόλο Εθνικής σημασίας που επιτελούμε.

   Δεν είναι παράλογο   εν έτη 2020 να ζητάμε μια γρήγορη, άνετη, ασφαλή και έγκαιρη θαλάσσια μετακίνηση.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018