Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το...success story δεν έφτασε στην Λήμνο | Μείωση των αφίξεων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

banner roots

Το...success story δεν έφτασε στην Λήμνο | Μείωση των αφίξεων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
07.08.2013 | 10:48

Το...success story δεν έφτασε στην Λήμνο | Μείωση των αφίξεων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Μπορεί φέτος ο τουρισμός να έκανε δυναμικό come back στη χώρα μας και οι αφίξεις να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ανεβάζοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη των προσδοκιών για το επόμενο καλοκαίρι και μειώνοντας τα ποσοστά ύφεσης στην τρέχουσα περίοδο, αλλά απ αυτό το κομμάτι της επιτυχίας, η Λήμνος δεν δικαιούται μερίδιο συμμετοχής.

Όπως προκύπτει από  τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης, που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα περσινά, φαίνεται ότι η πρόβα τζενεράλε της καλοκαιρινής σεζόν, που είναι πάντοτε η πασχαλινή περίοδο, αν και είχε δυναμική, τελικά ήταν αποτυχημένη και έριξε τη σκιά της στους μήνες του καλοκαιριού.

Ο κόσμος επέλεξε την Λήμνο τον Μάιο για τις πασχαλινές του διακοπές (καταγράφεται αύξηση στις αφίξεις), αλλά έπεσε πάνω σε ατελείωτες καθυστερήσεις, ανατροπές ωραρίων και δρομολογίων, ματαιώσεις και γενικώς σε ένα απολύτως δυσφημιστικό μπάχαλο στην ακτοπλοϊα, που δημιούργησε η εντελώς αναξιόπιστη ΝΕΛ.

Η κατάσταση της αβεβαιότητας, χωρίς να χει καν την δυνατότητα ο εν δυνάμει παραθεριστής της Λήμνου να κλείσει εισιτήριο και να προγραμματίσει τις διακοπές του, συνεχίστηκε και τον Ιούνιο.

Σε μια εποχή που το ευρώ όπως και οι ελάχιστες πλέον μέρες διακοπών, λόγω περιορισμένων οικονομικών, έχουν αξία, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να σπαταλήσει χρόνο και χρήμα σε αβέβαιες καταστάσεις που θα τον ταλαιπωρήσουν, όσο ελκυστικός κι αν είναι ο προορισμός. Εξάλλου η Ελλάδα είναι γεμάτη ιδιαίτερους και ελκυστικούς προορισμούς, τους οποίους προσεγγίζεις απροβλημάτιστα. Βλέπετε η ΝΕΛ είναι...προνόμιο λίγων!

Αν προσθέσει κανείς σ αυτά και την πτώση του εσωτερικού τουρισμού, που συνεχίζεται ακάθεκτη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, και στον οποίο στηρίζεται η Λήμνος, τότε έχει ολοκληρωμένη την εικόνα: Ούτε κάν μικρή αύξηση. Καθίζηση των αφίξεων για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Ό,τι και να συμβεί τον Αύγουστο, δεν θα μπορέσει να επηρεάσει σημαντικά την ζυγαριά. (σ.σ: εξάλλου τί διαφορετικό θα μπορούσε να συμβεί; Αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η προσοχή μας είναι στραμμένη στον Ταξιάρχη, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να αφιχθεί στο Λαύριο από Λήμνο, στις 7:30 το πρωί και θα φτάσει τελικά στην καλύτερη περίπτωση στις 12 το μεσημέρι).

Και το επιμύθιο γνωστό. Όσο μαγευτικός και να είναι ένας νησιωτικός προορισμός, καταποντίζεται η απογειώνεται, από την συγκοινωνία που διαθέτει. Και η Λήμνος σ αυτόν τον τομέα δεν ευτύχησε...

Τελικά, ίσως η μόνη λύση για την Λήμνο, είναι αυτή που θα περάσει από μια επώδυνη, πλην, δημιουργική καταστροφή...

 

Δ.Β

Δείτε παρακάτω τα στοιχεία της ακτοπλοϊκής επιβατικής  κίνησης για το τρίμηνο Μάιος 2013 - Ιούνιος 2013 - Ιούλιος 2013 και τα συγκριτικά στοιχεία της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

                   994263 10201830636750703 667262531 n

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel