Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι αποφάσεις της Κοινότητας Μύρινας σε συνεδρίαση με θέμα τη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό

banner roots

Οι αποφάσεις της Κοινότητας Μύρινας σε συνεδρίαση με θέμα τη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό
10.06.2020 | 19:35

Οι αποφάσεις της Κοινότητας Μύρινας σε συνεδρίαση με θέμα τη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Συνεδρίαση πραγματοποίησε στις 11 Μαΐου το Κοινοτικό Συμβούλιο Μύρινας με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση και λήψη μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού».

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η Κοινότητα Μύρινας, αναφέρεται:

«Κατόπιν συνεδρίασης του κοινοτικού συμβουλίου Μύρινας στις 11/05/2020 με ημερήσια διάταξη: "Ενημέρωση και λήψη μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού" η πλειοψηφία κατέληξε στις εξής αποφάσεις.

Για την προστασία της ζωής και της υγείας των συμπολιτών μας, η Δημοτική Αρχή:

- Μαζί με το Επαρχείο πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση, τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και από τις αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες την καταγραφή των επιβατών που έρχονται στο νησί. Να συσταθεί άμεσα η προτεινόμενη επιτροπή καταγραφής και ελέγχου των αφιχθέντων επιβατών από τους αρμόδιους φορείς. Επίσης χρειάζεται να φροντίσουν για τη χρήση θερμομέτρων υπέρυθρων στο αεροδρόμιο και το λιμάνι του νησιού από αυτή την επιτροπή.

- Να διεκδικήσει από την περιφέρεια και την κυβέρνηση ή και να διαθέσει κονδύλια, αν χρειαστεί, από τα αποθεματικά του Δήμου, για την προμήθεια όλων των κατοίκων του νησιού μας με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, δωρεάν, για να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Η προμήθεια των ειδών αυτών θα μπορεί να γίνεται ελεγχόμενα, μέσω του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου.

- Να αρθεί κάθε μέτρο αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

- Να δεσμεύσει και να εντάξει στον κρατικό σχεδιασμό τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα και στο νησί μας, προκειμένου να εξετάζουν τους ασθενείς είτε στο ιατρείο είτε στο σπίτι, να συνταγογραφούν, να εξετάζουν, χωρίς να πληρώνουν οι ασθενείς και να αποζημιώνονται από το κράτος.

- Να εφοδιαστεί και το νοσοκομείο Λήμνου με διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό.

- Για όσους ασθενείς στο νησί απαιτείται οποιαδήποτε εργαστηριακή ή διαγνωστική εξέταση, να γίνεται απολύτως δωρεάν και στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς συμμετοχή.

- Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου με όλο το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που προβλέπεται από τον ισχύοντα ελλιπή Οργανισμό του νοσοκομείου του νησιού, και τη προμήθεια του με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

- Να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

- Τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον εξοπλισμό που προβλέπεται για τις μονάδες αυτές.

- Να εξασφαλιστεί άμεσα η ετοιμότητα και η επάρκεια του ΕΚΑΒ σε πτητικά μέσα και προσωπικό για τις αεροδιακομιδές που θα χρειαστούν.

- Νέο Οργανισμό για το νοσοκομείο με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.

- Τον άμεσο διορισμό 2 μόνιμων γιατρών για το Τοπικό Ιατρείο του ΠΕΔΥ Μύρινας Λήμνου (πρώην ΙΚΑ).

Η Προέδρος και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Μύρινας:

Μοσχάκη Παρασκευή

Σαρδιανός Αθανάσιος

Βακιρτζής Κων/νος

Νταλαμπίρας Αργύριος

Γαροφαλλίδου-Παπούλκα Αδαμαντία

Παπούλκας Πέτρος

Πλάντζος Σπυρίδων».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το