Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γενέθλια σήμερα για το Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

banner roots

Γενέθλια σήμερα για το Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου
07.07.2020 | 09:05

Γενέθλια σήμερα για το Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ήταν 11 Οκτωβρίου 2019, όταν ο τότε Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Αρχιμ. Ιερόθεο Καλογερόπουλο, εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας, ο νέος Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος (κατά κόσμον Εμμανουήλ) Καλογερόπουλος γεννήθηκε σαν σήμερα στις Σπέτσες το 1962, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.

Κατόπιν σπούδασε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983, ενώ το 1990 Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης.
Υπηρέτησε ευδοκίμως επί εικοσιπενταετία στην ενιαία Ιερά Μητρόπολη Αττικής, και διετέλεσε Προιστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου Κηφισιάς (1992-2010), Αρχιερατικός Επίτροπος Κηφισιάς (1997-2010), Γραμματέας (2000-2002), Ηγουμενοσύμβουλος (2003-2013) της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Μαυροσουβάλας (νυν Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών) και τέλος Πρωτοσύγκελλος (2002-2010).

Παράλληλα κατά τα έτη 2006-2010 διετέλεσε Πρόεδρος της Εφορείας Εκκλησιαστικής Εστίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Κηφισιάς. Στην εκκλησιαστική περίοδο της υπερπενταετούς Τοποτηρητείας της Ιεράς Μητροπόλεως συνετέλεσε τα μέγιστα στην εύρυθμη διοίκηση και στην ομαλή πορεία της Τοπικής Εκκλησίας.

Μετά τη διχοτόμησή της το 2010 διορίστηκε Πρωτοσυγκελλεύων της αρτισυστάτου Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, στην οποία και παρέμεινε έως τον Σεπτέμβριο του 2010, από όπου μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, διοριζόμενος, Πρωτοσύγκελλος.

Στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής του ανετέθηκαν υπεύθυνες θέσεις σε διάφορες Διοικητικές και Διαχειριστικές Επιτροπές Ιερών Καθιδρυμάτων και ευαγών Ιδρυμάτων.

Τον Αύγουστο του 2014 με πρόταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, διορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο Κωδικογράφος στη Συνοδική Επιτροπή επί της Αρχιγραμματείας και Γραμματέας των Συνοδικών Επιτροπών, α) Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής και β) της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί των Χριστιανικών Μνημείων.

Συμμετείχε σε Συνέδρια επί θεμάτων Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης και Δικονομίας, Διοικήσεως των Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιακής Καταστάσεως των Εφημερίων και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, Ποιμαντικής Μετανοίας και Εξομολογητικής.

Το 2003 δίδαξε μαθήματα Λειτουργικής, Κηρύγματος, Εκκλ/κης Διοικήσεως και Διακονίας σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής, ενώ από το 2018 εντάχθηκε ως εκπαιδευτής στο Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Τέλος, είναι τακτικό Μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ και ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Σεβασμιότατε, εγκάρδιες ευχές για υγεία και μακροημέρευση.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το