Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πολιόχνη: Όλα όσα έκανε το ά’ εξάμηνο του 2020

the roots web banners 06

Πολιόχνη: Όλα όσα έκανε το ά’ εξάμηνο του 2020
10.07.2020 | 11:53

Πολιόχνη: Όλα όσα έκανε το ά’ εξάμηνο του 2020

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή μιας σειράς δράσεων το Ά εξάμηνο του 2020 από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο.

Στα πλαίσια των δράσεων του υλοποίησε το πρόγραμμα πρόληψης «Ο πυξιδούλης και η πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο» σε τέσσερα (4) σχολεία της Λήμνου, σε σύνολο 83 παιδιών. Ο στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων, που θα βοηθήσουν τα παιδιά στην υγιή ανάπτυξη τους και την ικανότητα τους για αυτοπροστασία. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία με θέμα τη χρήση και τους κινδύνους του διαδικτύου σε ομάδα γονέων. Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο Κοντιά υλοποιήθηκε βραχυπρόθεσμη βιωματική παρέμβαση με θέμα «Οι κάλτσες μας ΑΛΛΙΩΣ ! Όλοι Ίσοι - Όλοι Διαφορετικοί» με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στις έννοιες της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας.

Το Κέντρο Πρόληψης, από τα μέσα Μαρτίου, ανέστειλε τις προγραμματισμένες δράσεις του ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη διάδοσης του ιού Covid-19, ωστόσο διατήρησε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την τοπική και ευρύτερη κοινότητα την περίοδο της καραντίνας. Κατά τη διάρκεια επιβολής των περιοριστικών μέτρων υλοποιήθηκε διαδικτυακή δράση με τίτλο «Τι βλέπω από το παράθυρο μου;» που απευθύνονταν σε όλη την κοινότητα με στόχο τη συνδημιουργία όμορφων εικόνων εγκλεισμού από το οποίο προέκυψε ένα ψηφιακό άλμπουμ. Το Κέντρο Πρόληψης συνέχισε να παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά και να βρίσκεται κοντά στα παιδιά και τις οικογένειες τους καθ’ όλη την διάρκεια του εγκλεισμού.

Τέλος, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών και ακολουθώντας τις οδηγίες του ΟΚΑΝΑ για ακύρωση όλων των δράσεων προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός, το Κέντρο Πρόληψης απέστειλε ενημερωτικό υλικό σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης  όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο ζήτημα των εξαρτήσεων.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel