Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Taste Olymp Awards: Τέσσερις διακρίσεις για τα προϊόντα της Οικογένειας Ποριάζη
Taste Olymp Awards: Τέσσερις διακρίσεις για τα προϊόντα της Οικογένειας Ποριάζη
10.07.2020 | 12:21

Taste Olymp Awards: Τέσσερις διακρίσεις για τα προϊόντα της Οικογένειας Ποριάζη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο διεθνής διαγωνισμός εξειδικευμένης αξιολόγησης ‘’Taste Olymp Awards’’ με τα βραβεία ανώτερης γεύσης τροφίμων και ποτών, ανακοίνωσαν τα βραβευμένα προϊόντα για το 2020 τόσο για χώρες της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά, έλαβε χώρα στην Αθήνα από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, ενώ η αξιολόγησή τους έγινε από το πολυάριθμο Olymp Awards Chefs’ Jury Panel, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μουζάκη (Μr. Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS). Στη διαδικασία συμμετείχαν επαγγελματίες της γεύσης, όπως διακεκριμένοι chef και γευσιγνώστες υπό την αιγίδα (μεταξύ άλλων) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού και της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στη διαδικασία της αξιολόγησης δοκιμάστηκαν με τη μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας, χωρίς συσκευασία και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Κάθε κριτής πραγματοποιεί μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκιμάζει, και καταγράφει μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσωπεύει τη γενική αίσθηση απόλαυσης (που βαρύνει περισσότερο στον τελικό βαθμό) καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Τα υψηλής ποιότητας εξεταζόμενα δείγματα που συμμετείχαν, ξεπέρασαν τα 700 ενώ μεταξύ αυτών, ξεχώρισαν και τέσσερα προϊόντα από τη Λήμνο και την Οικογένεια Ποριάζη. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν ιδιαίτερα πανηγυρική αφού όλα της τα προϊόντα (που συμμετείχαν στο διαγωνισμό) κατέκτησαν διακρίσεις!

Ο λόγος για τα παραδοσιακά Φλωμάρια Λήμνου, τα οποία κατάφεραν να αποσπάσουν το Platinum Award, το ανώτερο και σημαντικότερο βραβείο του διαγωνισμού. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που τα Φλωμάρια Λήμνου της Οικογένειας Ποριάζη διακρίνονται σε διαγωνισμό ανώτερης ποιότητας και γεύσης αφού έχουν ήδη ένα αστέρι Grate Taste Award από προηγούμενη χρονιά.

2.jpg

Το Silver Award απέσπασε το Σταρένιο Αλεύρι Λήμνου που παράγεται από ντόπια σιτάρια που καλλιεργεί η Οικογένεια Ποριάζη σε συνεργασία με έμπειρους αγρότες του νησιού μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας. Παράλληλα, οι Σταρένιες Μπουκιές και τα Κριθαρένια Παξιμαδάκια Ελαιολάδου (τα οποία αποτελούν καινούριο προϊόν της Οικογένειας Ποριάζη) απέσπασαν το Bronze Award.  

1.jpg

3.jpg

Τα Olymp Awards έρχονται ως μία επιπλέον τιμή και αναγνώριση της υψηλής ποιότητας, της υπέροχης γεύσης και των εξαιρετικών πρώτων υλών των προϊόντων της Οικογένειας Ποριάζη.

Αν μη τι άλλο, τα βραβεία αυτά μας γεμίζουν χαρά, υπερηφάνεια και δύναμη για να συνεχίζουμε το έργο της παραγωγής των εκλεκτών, πιστοποιημένων προϊόντων μας.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018