Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Οι κάτω απ' τ' αστέρια» με τη Λίλα Μπακλέση και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή έρχονται στη Λήμνο!

banner roots

«Οι κάτω απ' τ' αστέρια» με τη Λίλα Μπακλέση και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή έρχονται στη Λήμνο!
15.07.2020 | 10:49

«Οι κάτω απ' τ' αστέρια» με τη Λίλα Μπακλέση και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή έρχονται στη Λήμνο!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Μετά την επιτυχία σε Λονδίνο και Άμστερνταμ, τα δεκάδες sold out σε παραστάσεις στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα στην Αθήνα και πολλά sold out σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, τις διθυραμβικές κριτικές κοινού και κριτικών, ο μεγάλος, αγνός και εφηβικός έρωτας της Μενίτας και του Νικολή, του Νικολή και της Μενίτας, έρχεται για πρώτη φορά στη Λήμνο.

Με την πάντα προσεγμένη επιμέλεια του Taste Lemnos μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία κάτω απ’ τ’ αστέρια της Λήμνου, μόνο για δύο βραδιές, τη Δευτέρα 27/7 και την Τρίτη 28/7 στις 21.30 στο φιλόξενο Αίθριο του Κτήματος Χατζηγεωργίου.

oi katw ap t asteria pic 24

Λίγα λόγια για το έργο:

Είναι εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, στο μυροβόλο νησί του Αιγαίου, που δυο νέοι, η Μενίτα και ο Νικολής ανταμώνουν, ερωτεύονται, ονειρεύονται κάτω απ’ τ’ αστέρια και ξεκινούν την πιο ωραία ερωτική ιστορία που θα τους συντροφεύει για πάντα. Είναι η τελική συνάντηση δυο ανθρώπων που αγάπησαν ο ένας τον άλλον απόλυτα και βρίσκονται για μια τελευταία φορά για να πουν όσα δεν πρόλαβαν, όσα δεν κατάφεραν, όσα χρωστούν ο ένας στον άλλον. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, δίπλα στη θάλασσα, στα μέρη που μεγάλωσαν, θα θυμίσουν ο ένας στον άλλον την πραγματική εφηβική αγάπη, «εκείνη που σου τη δείχνει το γαργαλητό στην κοιλιά». Θα φωνάξουν, θα τσακωθούν, θα γελάσουν, θα αγκαλιαστούν, θυμίζοντας σε όλους πως ο πρώτος μας εφηβικός έρωτας μένει για πάντα χαραγμένος στις καρδιές μας, μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή, αφήνοντας τα χνάρια του ανεξίτηλα πάνω μας.

Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας γράφει μια σύγχρονη ερωτική ιστορία, καταφέρνοντας να μας θυμίσει την πρώτη αγάπη, να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να μας κάνει να αισθανθούμε ζωντανοί, παρασέρνοντας μας σε ένα υπέροχο νοσταλγικό, ερωτικό ταξίδι. Μια ιστορία με χιούμορ, συγκίνηση, θυμό και καυγάδες, που τροφοδοτεί τις αναμνήσεις μας. Αυτή είναι η γλυκόπικρη ιστορία των «Κάτω απ’ τ’ αστέρια». Αυτή είναι η ιστορία της Μενίτας και του Νικολή. Αυτή είναι η ιστορία όλων μας.

oi katw ap t asteriapic 54 3840

Συντελεστές:

Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Ερμηνεύουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής,

Κατασκευές οριγκάμι: Έλενα Νικολάου

Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής

Παραγωγή: Θέατρο act – Taste Lemnos

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Κατάλληλη για ηλικίες 12 ετών και πάνω.

Μόνο για δύο βραδιές, τη Δευτέρα 27/7 και την Τρίτη 28/7 στις 21.30

στο Αίθριο του Κτήματος Χατζηγεωργίου.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται.

Προπώληση:

Εισιτήρια προπωλούνται στο Pezoula Café στο Μούδρο και στο βιβλιοπωλείο ΚΥΒΟΣ στη Μύρινα.

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 12€ | Είσοδος: 15€

(περιλαμβάνεται ποτήρι κρασί)

Περισσότερες πληροφορίες: 6977420407

Με την υποστήριξη: TRAVEL LEMNOS, ΧΡΥΣΑΦΗ CATERING, ΧΡΥΣΑΦΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ | Ευχαριστούμε το ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ για τη φιλοξενία.

Χορηγός επικοινωνίας: Limnos FM 100

oi katw ap t asteriapic 1936

Αποσπάσματα κριτικών:

Μια παράσταση φωτεινή και ευχάριστη, φτιαγμένη με όρεξη από νέους ανθρώπους, που σου αφήνει μια γλυκιά αίσθηση -ακόμα και μέρες μετά – Postmodern.gr

Η Μενίτα και ο Νικολής μέσα σε μια ηλεκτρισμένη ερωτικά και συναισθηματικά ατμόσφαιρα, που ενίσχυσε σημαντικά η σκηνική χημεία των δύο ηθοποιών, βρίσκονται αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο και μάλιστα «μετωπικά», με φόντο την πανέμορφη Χίο, που γι’ αυτούς σημαίνει φυλακή μαζί και ελευθερία, αλλά και μία ολόκληρη – τοπική και ευρύτερη – κοινωνία που ποτέ δεν συγχωρεί αυτούς που ενώ κυλιούνται στη λάσπη, επιμένουν να κοιτάζουν τ’ άστρα. – theathinai.com

Η  Γρύμπλα, ο  Μπιμπής και η  Μπακλέση μετουσιώνουν σε σκηνική δράση την ατμόσφαιρα ενός δροσερού ξάστερου ολόφωτου και αλλά και συνάμα βαθιά μελαγχολικού κειμένου του Τσαρδάκα για τον ανολοκλήρωτο εφηβικό έρωτα, την αναπόληση ανέμελων χρόνων, την ανάμνηση μιας ζωής που όλοι ζήσαμε αλλά αφήσαμε πίσω μας και που πάντα ψάχνουμε την αφορμή να θυμηθούμε – all4fun.gr

Ολοκληρωμένες ερμηνείες που σπάνε κόκκαλα, ξεσηκώνουν το κοινό, γιατί γίνεται ορατό, πως αυτό το έργο δεν είναι μια απλή ερωτική ιστορία. Είναι μία μετάβαση από την ανωριμότητα στη συνειδητοποίηση των επιλογών, ένα ξεκαθάρισμα με το παρελθόν, από αυτά που καθορίζουν ζωές με ανεξίτηλα σημάδια. – enetpress.gr

oi katw ap t asteria pic 61

oi katw ap t asteria pic 54 3682

oi katw ap t asteriapic 1876

oi katw ap t asteria pic 1908

oi katw ap t asteriapic 1894

oi katw ap t asteriapic 79

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το