Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ραδιοφωνικό «οδοιπορικό» στο Βάρος της Λήμνου (audio)

banner roots

Φωτογραφία: Wikipedia Φωτογραφία: Wikipedia
25.07.2020 | 12:18

Ραδιοφωνικό «οδοιπορικό» στο Βάρος της Λήμνου (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ο FM 100 συνεχίζει τις συζητήσεις με τους προέδρους των Κοινοτήτων της Λήμνου με σκοπό να αναδείξει τις ομορφιές των γραφικών χωριών του νησιού.

Μετά τον πρόεδρο της Κοινότητας Καλλιθέας, σειρά είχε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βάρους κ. Γιάννης Κάβουρας, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, έκανε στους ακροατές μια «περιήγηση» σε λιγότερο γνωστά σημεία της περιοχής, τα οποία ωστόσο κρύβουν βαθιά ιστορία.

Όπως είπε, στόχος του είναι, στη διάρκεια της θητείας του, και με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση: να αναδειχθούν και να καταστούν επισκέψιμα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λήμνου. Πρόκειται για σημεία, όπως ο κρατήρας του ανενεργού ηφαιστείου «Μόσυχλος», η θέση εξόρυξης της Λημνίας Γης αλλά και οι ανεμόμυλοι του Βάρους με τα «μυστικά» τους.

mosyxlos limnos

mosyxlos limnos1

Άλλωστε, το χωριό πρόσφατα έγινε γνωστό σε πανελλαδικό επίπεδο, μετά την αποκάλυψη του οκτάμετρου απολιθωμένου κορμού, το εντυπωσιακό αυτό εύρημα που, όπως σημείωσε ο κ. Κάβουρας, σύμφωνα με εκτίμηση του Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Καθηγητή κ. Νικολάου Ζούρου, πιθανόν να φτάνει και τα 40 μέτρα!

Ακούστε περισσότερα στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το