Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>tospirto.net: «Το Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας Λήμνου είναι… εναλλακτικό»

banner roots

tospirto.net: «Το Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας Λήμνου είναι… εναλλακτικό»
21.08.2013 | 19:44

tospirto.net: «Το Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας Λήμνου είναι… εναλλακτικό»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Όσο γίνεται γνωστό εκτός Λήμνου, το "Φεστιβάλ Ηφαιστείας 2013", τόσο εντείνεται το ενδιαφέρον για το αρχαίο θέατρο της Ηφαιστείας και γι αυτό που συμβαίνει εκεί τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, πριν από λίγο το spirto.net, το σάϊτ που ασχολείται με τις τέχνες και τον πολιτισμό, έκανε ειδική αναφορά στο Φεστιβάλ Ηφαιστείας 2013, σε άρθρο του με τον τίτλο: "Το Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας Λήμνου είναι… εναλλακτικό".

Ιδού το άρθρο:

"Ανοίγει αποκλειστικά για νέους καλλιτέχνες και φιλοξενεί τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Γιάννη Καλαβριανό και Φίλιππο Κανακάρη.

Να που δεν είναι όλα τα επαρχιακά φεστιβάλ ίδια!  Ένα ιδιαίτερο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Λήμνου. Εκεί, η δημοτική αρχή επέλεξε να παραχωρήσει το απαράμιλλης ομορφιάς Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας όχι σε περιοδεύουσες παραστάσεις αστέρων, αλλά σε νέους καλλιτέχνες.
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αρχαία Θέατρα του Βορείου Αιγαίου το οποίο επαναλειτούργησε το 2010 με τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου έπειτα από 2.300 χρόνια! Το μεγαλύτερο μέρος του χρονολογείται στο τέλος του 5ου ή στις αρχές του 4ου π.Χ. αιώνα.

Φέτος το καλοκαίρι φιλοξενεί τρία επιλεγμένα νεανικά σχήματα. Η αρχή γίνεται στις 28 Αυγούστου με μια μουσική παράσταση από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Η συνέχεια δίνεται με την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού «Γιοι και κόρες» στις 29 και 30 Αυγούστου, η οποία μιλά «για την αναζήτηση της ευτυχίας» και είναι βασισμένη σε συνεντεύξεις 80 παππούδων και γιαγιάδων που κλήθηκαν να θυμηθούν την ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους.    

Τέλος, 1 και 2 Σεπτεμβρίου ο Φίλιππος Κανακάρης  θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε ανοιχτό θέατρο την πρωτότυπη «Μήδειά» του.
Κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει στη Λήμνο, η οποία σε εποχή κρίσης επιλέγει να κινηθεί εναλλακτικά και να στρέψει το βλέμμα της στο ουσιαστικό. Όπως μαθαίνουμε  ήδη από πέρυσι η μαθητική θεατρική ομάδα του νησιού πήγε με τον «Φιλοκτήτη» της ως το Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος για νέους στις Συρακούσες με συμμετοχή δεκάδων σχολείων από την Ευρώπη κι έχει κιόλας  υποβάλει πρόταση  χρηματοδότησης για ανάλογες εκδηλώσεις στην Λήμνο με σεμινάρια θεατρικής παιδείας κλπ. Υπέροχα νέα!".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel