Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: 28η Οκτωβρίου χωρίς παρελάσεις αλλά με εκδηλώσεις | Το πρόγραμμα εορτασμού

banner roots

Λήμνος: 28η Οκτωβρίου χωρίς παρελάσεις αλλά με εκδηλώσεις | Το πρόγραμμα εορτασμού
22.10.2020 | 20:51

Λήμνος: 28η Οκτωβρίου χωρίς παρελάσεις αλλά με εκδηλώσεις | Το πρόγραμμα εορτασμού

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Χωρίς παρελάσεις θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, κατόπιν της σχετικής απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σε αυτές τις ειδικές συνθήκες η συμπλήρωση 80 ετών από το «ΌΧΙ» θα τιμηθεί με εκδηλώσεις, όπως ακριβώς έγινε και κατά τον εορτασμό της 8ης Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου αναφέρεται:

«Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές σους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις υπηρεσίες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και τους πολίτες, να αναρτήσουν την Ελληνική Σημαία, στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και στις οικίες τους, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Ώρα 07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Ώρα 08:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Μύρινας με συμμετοχή Στρατιωτικού Τιμητικού Αγήματος.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο.

Στην δοξολογία παρακαλούνται να παραστούν:

Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι Βουλευτές Λέσβου, ο Διοικητής της 88 Σ.ΔΙ., ο Έπαρχος Λήμνου, ο Δήμαρχος Λήμνου, ο Ειρηνοδίκης Λήμνου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, οι Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών, οι Διοικητές της 130 Σ.Μ., της 8ης Μ.Σ.ΕΠ., του Ναυτικού Κλιμακίου Λήμνου και του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, ο Λιμενάρχης Μύρινας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μύρινας, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία με στολή και αποστρατεία, κατά ιεραρχική τάξη, ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Λήμνου, ο Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λέσβου – Παράρτημα Λήμνου, ο Εκπρόσωπος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Λήμνου (Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Λήμνου), ο Εκπρόσωπος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων και ο Λαός.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό η κα Ιωάννα Κοντογιάννη, Εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τους:

Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ή εκπρόσωπο, Βουλευτές Λέσβου, Διοικητή 88 Σ.ΔΙ, Δήμαρχο Λήμνου, τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού, Εκπρόσωποι Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και από την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου και άλλους συλλόγους.

Ώρα 18:00 Υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Μύρινας με συμμετοχή Στρατιωτικού Τιμητικού Αγήματος.

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Γενικός Σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020.
  • Φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020.

Τελετάρχης στο χώρο του Ιερού Ναού και του Ηρώου Πεσόντων ορίζεται ο κ. Βλάττας –Λαμπρινός Δημήτριος».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το