Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Η ώρα των Σχεδίων Βελτίωσης

banner roots

Λήμνος: Η ώρα των Σχεδίων Βελτίωσης
04.12.2020 | 09:42

Λήμνος: Η ώρα των Σχεδίων Βελτίωσης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, Πανάγου Κουφέλου, βρίσκονται οι οριστικοί πίνακες των δικαιούχων για τα Σχέδια Βελτίωσης. Ενός προγράμματος που πέρασε απ’ τα σαράντα κύματα για να φτάσει τώρα σε φάση υλοποίησης για όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για τις επενδύσεις στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα που θα υλοποιηθούν με υψηλά ποσοστά επιχορηγήσεων και εκτός από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αναμένεται να δώσουν «το φιλί της ζωής» σε μια δύσκολη περίοδο, στην αγορά των αγροτικών εφοδίων, εξοπλισμού και των κατασκευών.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν την υποβολή των ενστάσεων στο πρόγραμμα είχαν ενταχθεί 529 δικαιούχοι, ενώ τώρα μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 750 από όλο το Βόρειο Αιγαίο, αν και η Λέσβος κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ουσιαστικά για την ολοκλήρωση της κατάρτισης των τελικών πινάκων απομένει η διευθέτηση κάποιων λεπτομερειών ως προς την απόρριψη δικαιούχων από την περιοχή της Χίου, καθώς προέκυψαν τυπικά προβλήματα ώστε να αντικατασταθούν με άλλους δικαιούχους.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα από την Περιφέρεια και φαίνεται από τα μέχρι τώρα δεδομένα που δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα της Λέσβου» ότι εκτός προγράμματος θα μείνουν περίπου 330 δικαιούχοι.

Ωστόσο αν ενταχθούν περί τους 750, η αναλογία που θα τηρηθεί θα είναι ικανοποιητική, καθώς θα εντάσσονται κάτι λιγότερο από τους τρεις στους τέσσερις!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου για δάνεια

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με επίσημη ανακοίνωσή του τονίζει σε πανελλαδικό επίπεδο ότι ξεκίνησαν οι πληρωμές στα Σχέδια Βελτίωσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνεργασία με τη ΜΟΔ Α.Ε. που έχει την ευθύνη υλοποίησης του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Ταυτόχρονα, σε λειτουργία έχει τεθεί από την 1η Δεκεμβρίου και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) για την υποβολή από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς-επενδυτές, αιτήσεων δανειοδότησης προς τις τράπεζες που συμμετέχουν στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνέχεια των επιχειρησιακών συμβάσεων που σύναψαν με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: nealesvou.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel