Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>3.823 επιχειρήσεις της Περιφέρειας υπέβαλαν αίτηση στο Πρόγραμμα Στήριξης

banner roots

3.823 επιχειρήσεις της Περιφέρειας υπέβαλαν  αίτηση στο Πρόγραμμα Στήριξης
15.01.2021 | 12:31

3.823 επιχειρήσεις της Περιφέρειας υπέβαλαν αίτηση στο Πρόγραμμα Στήριξης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ολοκληρώθηκε χτες 14.01.2021 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Στήριξης των Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid 19, μετά από σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ανέρχονται σε 3.823, με συνολική αιτούμενη επιχορήγηση 103. 377.789,3 ευρώ ενώ η συνολική δαπάνη της παρούσας δράσης ανέρχεται σε 40.000.000 ευρώ.

Η διαδικασία αξιολόγησης θα γίνει από τα αρμόδια όργανα, ώστε να ενισχυθεί άμεσα το παραγωγικό δυναμικό των νησιών μας, που τόσο έχει πληγεί από την πρωτοφανή πανδημία.

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης τόνισε σχετικά:

« Ολοκληρώθηκε χτες η πρώτη φάση του Προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων για τον Covid 19 και από δω και πέρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία με την αξιολόγηση των αιτήσεων και την χρηματοδότηση. Το επόμενο διάστημα θα πέσουν στην τοπική κοινωνία 40 εκατομμύρια ευρώ και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένη ως Περιφερειακή Αρχή γιατί είμαστε μεταξύ των πρώτων σε δαπάνη Περιφερειών, έχοντας εξασφαλίσει το μέγιστο ποσό που μπορούσαμε αυτή την περίοδο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους της αγοράς και ήδη μαζί με τους συνεργάτες μου αναζητούμε τρόπους προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλω να συγχαρώ τους υπαλλήλους της Διαχειριστικής Αρχής για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία που έχουμε και για την αποτελεσματικότητα τους στην υλοποίηση μεγάλων και δύσκολων προγραμμάτων, προς όφελος της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το