Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Καταγγελία ΣΕΠΕ Λήμνου: Απολύουν αναπληρώτρια νηπιαγωγό - Χωρίς ολοήμερο το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας - Παραμένουν τα κενά

banner roots

Καταγγελία ΣΕΠΕ Λήμνου: Απολύουν αναπληρώτρια νηπιαγωγό - Χωρίς ολοήμερο το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας - Παραμένουν τα κενά
19.01.2021 | 19:45

Καταγγελία ΣΕΠΕ Λήμνου: Απολύουν αναπληρώτρια νηπιαγωγό - Χωρίς ολοήμερο το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας - Παραμένουν τα κενά

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης»:

«Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης, αγνοώντας τις συνεχείς κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών προχωρούν ακάθεκτοι, εν μέσω πανδημίας και κακοκαιρίας σε απολύσεις εκπαιδευτικών, σε υποβαθμίσεις σχολείων και τμημάτων.

Συγκεκριμένα για τη Λήμνο η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, απολύει, (επικαλούμενη "το γράμμα του νόμου"), αναπληρώτρια νηπιαγωγό που προσλήφθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας με τρίμηνη σύμβαση, οδηγώντας έτσι το Ολοήμερο τμήμα του νηπιαγωγείου με 18 νήπια, σε αναστολή, από τις 20-1-2021, μέχρι νεωτέρας!

Παράλληλα παραμένουν τα κενά σε δασκάλους στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους.

Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Διευθύνσεις εμπαίζουν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μεταθέτοντας τις ευθύνες "από τον Άννα στον Καϊάφα", δηλαδή από το Υπουργείο στις Διευθύνσεις και αντίστροφα. Είναι χαρακτηριστική η από τις 24-12-2020 απάντηση της Κ. Κεραμέως στους βουλευτές του ΚΚΕ, σε αναφορά της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου που κατέθεσαν στη Βουλή, όπου καταλήγει λέγοντας ότι «στις 5-11-2020, ανακοινώθηκαν 698 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, για τις περιοχές Β΄ Λέσβου (Λήμνος) και Γ΄ Λέσβου (Άγιος Ευστράτιος), δεν έγιναν προσλήψεις σε σχολικές μονάδες διότι δεν είχαν δηλωθεί ανάγκες».
Κατά τ’ άλλα αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η πιστή εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης με όλες τις ελλείψεις και τα προβλήματα που δεν φρόντισαν να λύσουν. Αυτή την τηλεκπαίδευση που υποτίθεται δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση των αναγκών της πανδημίας και γενικεύεται για πάσα νόσο σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Καταγγέλλουμε τη συμπαιγνία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης σε βάρος των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Πάρτε πίσω την απόλυση της συναδέλφου του 4ου Νηπιαγωγείου Μύρινας.
• Διορίστε άμεσα 2 δασκάλους στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel