Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τα ασπρομύτικα Λήμνου “πρωταγωνίστησαν” εχθές στο MasterChef

banner roots

Τα ασπρομύτικα Λήμνου “πρωταγωνίστησαν” εχθές στο MasterChef
21.02.2021 | 10:53

Τα ασπρομύτικα Λήμνου “πρωταγωνίστησαν” εχθές στο MasterChef

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Γλυκάδια τηγανιτά με φάβα από ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου, κλήθηκαν να ετοιμάσουν εχθές οι υποψήφιοι προς αποχώρηση από το MasterChef.

Οι παίκτες που ηττήθηκαν στην ομαδική δοκιμασία του «MasterChef 5» κλήθηκαν να ψηφίσουν, στο επεισόδιο που προβλήθηκε το Σάββατο (20/02) στο STAR, και μέσα σε τεταμένο κλίμα ακόμα ένας διαγωνιζόμενος αποχώρησε από το παιχνίδι.

Οι αναταράξεις συνεχίζονται στο σπίτι του «MasterChef 5» καθώς στο επεισόδιο που προβλήθηκε στο STAR το Σάββατο (20/02), μπορεί ο Ιωάννης Αυλωνίτης να ζήτησε συγγνώμη για τα όσα έγιναν στο τελευταίο Συμβούλιο, αλλά η Χριστίνα Παπαοικονόμου αποχώρησε από τον διαγωνισμό μαγειρικής. 

Συγγνώμη, δάκρυα και ψηφοφορία

Όταν οι παίκτες του διαγωνισμού συγκεντρώθηκαν στο σαλόνι του σπιτιού, τόσο ο Ιωάννης Αυλωνίτης όσο και ο Διονύσης Σαρακίνης αναγνώρισαν τα λάθη τους χωρίς, ωστόσο, ανταπόκριση.

Χαρακτηριστικά, ο Ιωάννης Αυλωνίτης δήλωσε:

«Έκανα τη μαλ... Ζητώ συγγνώμη και δεν ζητώ να με εμπιστευτείτε τόσο γρήγορα».

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Διονύσης Σαρακίνης και είπε ότι κακώς διεκδίκησε την ατομική ασυλία, την οποία και κέρδισε, και ζήτησε από την παραγωγή του «MasterChef 5» να αρθεί αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Ωστόσο, τόσο η συγγνώμη του Ιωάννη Αυλωνίτη όσο και τα δάκρυα του Διονύση Σαρακίνη βρήκαν τοίχο, καθώς οι συμπαίκτες του δεν φάνηκαν να πείθονται για το ειλικρινές της συμπεριφοράς τους.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, υποψήφιοι προς αποχώρηση αναδείχθηκαν η Μαρία Λαζαρίδη και ο Κωστής Αλεξάκης, μαζί με τη Χριστίνα Παπαοικονόμου την οποία είχε καταδείξει ο Ιωάννης Αυλωνίτης στο προηγούμενο επεισόδιο, διεκδίκησαν την παραμονή τους στο «MasterChef 5».

Επισημαίνεται πως σημειώθηκε τριπλή ισοψηφία ανάμεσα στον Αντώνη Μητρόπουλο, στον Πάνο Ράπτη και στον Κωστή Αλεξάκη, την οποία και «έλυσε» ο Ιωάννης Αυλωνίτης ως αρχηγός της ηττημένης ομάδας, υποδεικνύοντας τον τελευταίο προς αποχώρηση.

Ο Νίκος Σκορδάκης ως κάτοχος της κάρτας ασυλίας δεν τη χρησιμοποιήσει για να «σώσει» έναν εκ των προτεινόμενων προς αποχώρηση.

Η δοκιμασία της αποχώρησης

Οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση συμμετείχαν σε μια απαιτητική δοκιμασία και έπρεπε να αντιγράψουν πέντε πιάτα μέσα σε 70 λεπτά.

Συγκεκριμένα, ο προσκεκλημένος σεφ, Φώτης Φωτεινόγλου, ετοίμασε τα εξής πιάτα: μπάφα ταρτάρ, σαρδέλα παντρεμένη, θράψαλο σχάρας με φακές σαλάτα και λωτό, ντολμαδάκι καραβίδας με πατζαρόφυλλο και γλυκάδια τηγανιτά με φάβα από ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου.

Έπειτα, οι τρεις σεφ-κριτές (Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος) και ο Φωτεινόγλου δοκίμασαν τις προσπάθειες των υποψήφιων προς αποχώρηση και εκείνη που έφυγε από το «MasterChef 5», ήταν η Χριστίνα Παπαοικονόμου.

 
Πηγή: sputniknews.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το