Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο Μούδρου: Μαθητές δημιούργησαν συσκευή που θα βοηθά ανθρώπους με προβλήματα όρασης (audio)

banner roots

Γυμνάσιο Μούδρου: Μαθητές δημιούργησαν συσκευή που θα βοηθά ανθρώπους με προβλήματα όρασης (audio)
08.04.2021 | 21:02

Γυμνάσιο Μούδρου: Μαθητές δημιούργησαν συσκευή που θα βοηθά ανθρώπους με προβλήματα όρασης (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Μία «έξυπνη» συσκευή που φιλοδοξεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης κατασκεύασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, στο πλαίσιο του παγκόσμιου βιωματικού προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement που διεξάγεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Πρόκειται για τη «Smart Vision» συσκευή η οποία θα «διαβάζει» για λογαριασμό του χρήστη τις βασικές πληροφορίες στις ετικέτες προϊόντων που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ.

Όπως είπε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μούδρου κ. Μαρία Παπαπαναγιώτου στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, αφορμή στάθηκε η επίσκεψη του κ. Βαγγέλη Αυγουλά προ δύο ετών στο σχολείο, ο οποίος ως πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με άλλα μάτια», είχε μια βιωματική συνάντηση με τους μαθητές και μοιράστηκε μαζί τους τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Έτσι λοιπόν, με τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση», γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία της «Social Aid», μιας επιχείρησης που έχει ως σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μέσω της τεχνολογίας. Σε αυτή την προσπάθεια, όπως είπε η κ. Παπαπαναγιώτου, αρωγοί στάθηκαν οι εκπαιδευτικοί Πολυμένη Ελένη και Ναβροζίδου Ρουδάμα, καθώς και επιχειρηματίες της Λήμνου, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά.

Η «Social Aid» με το «Smart Vision» συμμετέχει στον διαγωνισμό του Junior Achievement για το «Καλύτερο promo-video» (ψηφίστε εδώ) και φιλοδοξεί να φτάσει ψηλά ώστε, γιατί όχι, η ιδέα του σχολείου της Λήμνου να λάβει σάρκα και οστά και να κάνει τη ζωή καλύτερη σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το