Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μηταράκης: Εμφανώς η ΝΔ στηρίζει Καλογήρου | Είμαι Περιφερειάρχης των πολιτών κι όχι της ΝΔ, απαντάει ο Μουτζούρης

the roots web banners 06

Μηταράκης: Εμφανώς η ΝΔ στηρίζει Καλογήρου | Είμαι Περιφερειάρχης των πολιτών κι όχι της ΝΔ, απαντάει ο Μουτζούρης
24.04.2021 | 13:50

Μηταράκης: Εμφανώς η ΝΔ στηρίζει Καλογήρου | Είμαι Περιφερειάρχης των πολιτών κι όχι της ΝΔ, απαντάει ο Μουτζούρης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στον Νότη Μηταράκη και τον Κώστα Μουτζούρη με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να απαντά με εξώδικο προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, σε συνέχεια πρόσφατου εξωδίκου που έλαβε.

«Αμιγώς πολιτική» χαρακτήρισε ο υπουργός Μετανάστευσης την κριτική του προς τον κ. Μουτζούρη.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μουτζούρης, στο μεταναστευτικό, συμπράττει ανοικτά με παρατάξεις της Αριστεράς. Παρότι κάποια στελέχη του προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, συμπράττει με την αριστερά για να διατηρεί την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, όντας δεύτερος στις εκλογές».

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και οι πολιτικές της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό «έχουν οδηγήσει σε λύσεις» και σημείωσε: «Αν υποκύπταμε σε μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις, αν βάζαμε το εγώ πάνω από το εμείς, δεν θα είχαμε φέρει σε τάξη το χάος που παραλάβαμε. Δεν θα είχαμε ανακτήσει τον έλεγχο».

«Ο κ. Μουτζούρης διαδηλώνει, τελικά, μαζί με αυτούς που είτε προτείνουν αδιέξοδες στρατηγικές, είτε ακραίες συμπεριφορές, είτε πολιτικές ανοικτών συνόρων. Ένα συνονθύλευμα θέσεων, τα τραγικά αποτελέσματα των οποίων βιώσαμε την περίοδο 2015-19», ανέφερε ο υπουργός.

Ξεκαθάρισε, επίσης, πως «εμφανώς» η ΝΔ συμπλέει με την παράταξη «Εμείς για το Αιγαίο».

«Την παράταξη», όπως είπε, «που συμβαδίζει με τις αρχές μας για την βιώσιμη αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και στηρίζει τις πολιτικές που μειώνουν ουσιαστικά τις ροές και δραστικά τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες».

Και κατέληξε ότι, πλέον, «η Κυβέρνηση μιλά στους νησιώτες με ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Και αυτό δίνει αξιοπιστία στο σχέδιο μας».

Στη συνέχεια, ο Κώστας Μουτζούρης από τη Χίο όπου βρίσκεται για τις κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό, δήλωσε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει τη θέση του «για την απομάκρυνση των μεταναστών» από τα νησιά, «τη φύλαξη των συνόρων, το κλείσιμο όλων των δομών φιλοξενίας» και τη μη δημιουργία άλλης υπερδομής, αφουγκραζόμενος, όπως ανέφερε, αυτό που η πλειοψηφία των κατοίκων των νησιών επιθυμεί ανεξαρτήτως κομματικών ταυτοτήτων. «Ο λαός του Βορείου Αιγαίου με εξέλεξε Περιφερειάρχη με ποσοστό 55,3%. Το γεγονός αυτό με καθιστά Περιφερειάρχη των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης. 

Αναλυτικά, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε: «Ο λαός του Βορείου Αιγαίου με εξέλεξε Περιφερειάρχη με ποσοστό 55,3%. Το γεγονός αυτό με καθιστά Περιφερειάρχη των πολιτών. Φυσικά την ιδεολογική μου προέλευση δεν την απέκρυψα ποτέ. Ως πολίτης του Βορείου Αιγαίου και σεβόμενος τον θεσμικό μου ρόλο οφείλω να αφουγκράζομαι και να εκφράζω την βούληση των κατοίκων των νήσων του Βορείου Αιγαίου. Είναι καθήκον μου να υπηρετώ τον ρόλο μου παραβλέποντας κομματικές ταυτότητες και να πράττω ανεξάρτητα από κόμματα, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μου. Λυπάμαι που επιτέλους έστω και αργά ακούσαμε επίσημα ότι η παράταξη "Εμείς για το Αιγαίο" συνολικά συμφωνεί με τον σχεδιασμό για τις νέες δομές και το σχέδιο του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης.

Προσωπικά πέρα από κομματικές γραμμές και ανεξάρτητα από το αν η Κυβέρνηση είναι αριστερή ή δεξιά αρνούμαι να συναινέσω σε πολιτικές που μετατρέπουν τα νησιά μας αφενός σε φυλακές δυστυχισμένων ανθρώπων και αφετέρου τα καθιστούν "γκρίζες ζώνες". Το όραμα και η επιδίωξή μου όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου να αναδειχθούν πολιτιστικά, κοινωνικά και τουριστικά πραγματοποιώντας έργα ανάπτυξης, κάτι που ο σχεδιασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το μεταναστευτικό ριζικά το αποτρέπει.

Για αυτό τον λόγο θα συνεχίσω να υποστηρίζω αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί, την απομάκρυνση των μεταναστών και των προσφύγων από τις νήσους, την φύλαξη των συνόρων, το κλείσιμο όλων των δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και τη μη δημιουργία άλλης κλειστής, ανοιχτής ή ελεγχόμενης υπερδομής. Η Ευρώπη μάς χρωστάει για όλα όσα υποφέραμε ως τοπικές κοινωνίες μέχρι σήμερα... και μας χρωστάει πολλά! Οφείλω στους πολίτες και στην νέα γενιά να παραλάβει έναν τόπο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε εμείς και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω να κινούμαι».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το