Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστολή Επάρχου Λήμνου στον Υπ. Οικονομικών με αφορμή τις αντικειμενικές αξίες
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Επιστολή Επάρχου Λήμνου στον Υπ. Οικονομικών με αφορμή τις αντικειμενικές αξίες
15.06.2021 | 12:53

Επιστολή Επάρχου Λήμνου στον Υπ. Οικονομικών με αφορμή τις αντικειμενικές αξίες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή με θέμα «Αντικειμενικές Αξίες ΠΕ Λήμνου», απέστειλε ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελος Βλάττας – Λαμπρινός, στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, χαρακτηρίζοντας τις αυξήσεις «υπερβολικές».

Η επιστολή αναφέρει:

                      Κύριε Υπουργέ,

     Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια τόσο την δική μου, όσο και των συμπατριωτών μου, κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που θα εφαρμοστούν από 01-01-2022.

     Η Λήμνος είναι νησί αγροτοκτηνοτροφικό, με ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στις τουριστικές επενδύσεις (μικρές οικογενειακές τουριστικές μονάδες) οι οποίες λόγο των πρόσφατων συγκυριών, είναι σε ύφεση ή έχουν σταματήσει.

     Στην ΠΕ Λήμνου επιβλήθηκε, τα τελευταία χρόνια, αύξηση των αντικειμενικών αξιών της τάξης του 50% και μάλιστα σε χωριά και οικισμούς που δεν δικαιολογείται. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για την αύξηση από 600 €, σε 900 €, σε χωριά και οικισμούς, όπως η Φυσίνη (25 κάτοικοι), Αγία Σοφία (30 κάτοικοι), Δάφνη (60 κάτοικοι), Παναγιά (200 κάτοικοι), τα οποία τα τελευταία χρόνια οδηγούνται σε εγκατάλειψη και δεν έχουν καμιά τουριστική δραστηριότητα, όταν τουριστικές περιοχές και η πρωτεύουσα του νησιού έχουν ίσες ή μικρότερες αντικειμενικές αξίες.

   Η Λήμνος, ένα Ακριτικό νησί, που   τα τελευταία χρόνια εν μέσω οικονομικής κρίσης και Πανδημίας, προσπαθεί να αναπτυχθεί, δέχεται ακόμα ένα πλήγμα με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, δημιουργώντας προβλήματα σε πολλούς κλάδους δραστηριοτήτων (τουρισμού, εμπορίου, μισθώσεις κλπ.) αλλά και στον απλό οικογενειάρχη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μείζον κοινωνικό πρόβλημα με μια άδικη και ιδιαίτερα υψηλή επιβάρυνση που δεν ανταποκρίνεται στην νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί με την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας.

     Η νέα αυτή αύξηση των αντικειμενικών αξιών συνιστά άνιση συνεισφορά στην φορολογία και άνιση αντιμετώπιση των κατοίκων του νησιού μας από το κράτος, διότι για ακόμα μια φορά δεν έλαβε υπόψιν την νησιωτικότητα της περιοχής, το ότι η Λήμνος είναι νησί απομακρυσμένο από την Ηπειρωτική χώρα ακόμα και από την πρωτεύουσα του Νομού, ένα πραγματικά ακριτικό νησί που τα τελευταία χρόνια παρά τις δυσκολίες (οικονομική κρίση, Πανδημία) προσπαθεί να αναπτυχθεί τουριστικά.

     Θεωρούμε την νέα αυτή αύξηση για τα νησιά μας, υπερβολική και είναι εύλογο να ζητήσουμε, οι αντικειμενικές αξίες για τα νησιά μας να ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα, (οικονομική κρίση) αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και την Εθνική τους σημασία.

        

Με Εκτίμηση.

                                                                           Ο Έπαρχος Λήμνου

                                                                                           Άγγελος Βλάττας- Λαμπρινός

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018