Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δήμαρχος Λήμνου: Ζητά παρέμβαση Πλακιωτάκη για το σημερινό περιστατικό με το “Aqua Blue”

banner roots

Δήμαρχος Λήμνου: Ζητά παρέμβαση Πλακιωτάκη για το σημερινό περιστατικό με το “Aqua Blue”
10.07.2021 | 22:36

Δήμαρχος Λήμνου: Ζητά παρέμβαση Πλακιωτάκη για το σημερινό περιστατικό με το “Aqua Blue”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Κατόπιν του περιστατικού ακύρωσης του δρομολογίου του πλοίου Aqua Blue, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του τόσο για το ίδιο το περιστατικό, όσο και για την πρωτοφανή αδιαφορία του πλοιάρχου απέναντι στις συνεχόμενες κλήσεις του Δημάρχου στη γέφυρα του πλοίου, προκειμένου να ενημερωθεί.

Ο Δήμαρχος ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για την άμεση επιθεώρηση του πλοίου από κλιμάκια του υπουργείου και την εξέταση του ιστορικού εκτέλεσης των δρομολογίων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψουν ανάλογα προβλήματα κατά τους τουριστικά κρίσιμους θερινούς μήνες, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει άμεση αντικατάσταση του πλοίου.

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης καλεί το Υπουργείο να επανεξετάσει με μεγαλύτερη προσοχή τα κριτήρια αξιολόγησης των εταιρειών που μετέχουν στους διαγωνισμούς ανάθεσης της εν λόγω υπηρεσίας, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλότητα στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους, όπως η πανδημία, αλλά και κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Όπως τονίζει ο κ. Μαρινάκης: «Βρισκόμαστε στην αρχή της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν και τα περιστατικά αυτά επιφέρουν πλήγμα στον τουρισμό μας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, αλλά και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού τόσο προς τους νησιώτες που μετακινούνται για τις υποθέσεις τους, όσο και προς τους επισκέπτες του νησιού μας, οι οποίοι ξεκινούν ή ολοκληρώνουν το ταξίδι τους με μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία, που μάλιστα δεν συνηθίζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το