Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστολές Χατζηδιαμαντή για την κατάργηση των γραφείων Εκπαίδευσης και το ΙΕΚ Λήμνου

banner roots

Επιστολές Χατζηδιαμαντή για την κατάργηση των γραφείων Εκπαίδευσης και το ΙΕΚ Λήμνου
02.10.2013 | 20:22

Επιστολές Χατζηδιαμαντή για την κατάργηση των γραφείων Εκπαίδευσης και το ΙΕΚ Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Στον "αέρα", βρίσκεται αυτή τη στιγμή η λειτουργία του ΙΕΚ Λήμνου, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εγκριθεί οι ειδικότητες, δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί  και ταυτόχρονα παραμένει άγνωστο ακόμα και το πως θα συνεχιστεί το υφιστάμενο πρόγραμμα με ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης».

Ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής παρενέβη, με επιστολή του ζητώντας από τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Κώστα Γκιουλέκα, να πράξει εκείνες τις ενέργειες, προκειμένου να απεμπλακεί το ζήτημα τονίζοντας, ότι "κάθε περαιτέρω καθυστέρηση είναι εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας ενώ το ενδεχόμενο μη λειτουργίας του παραρτήματος ΙΕΚ Λήμνου θα είναι ένα ακόμη δείγμα εγκατάλειψης του νησιού μας από την επίσημη πολιτεία".

Εντωμεταξύ, ο Δήμαρχος Λήμνου, απέστειλε επίσης με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου, επιστολή  επίσης προς τον Υφυπουργό για το θέμα των εδώ και δύο χρόνια κατηργημένων γραφείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, η απουσία των οποίων έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων στον συντονισμό και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Λήμνου.
                                                               
Η επιστολή έχει ώς εξής:

"Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ

Εδώ και δύο χρόνια σχεδόν έχει σταματήσει η λειτουργία των Γραφείων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο, γεγονός που προκάλεσε εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις και προβλήματα στην λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και δημιουργεί ένα επιπλέον παράγοντα υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο ακριτικό μας νησί.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς αλλά κυρίως οι μαθητές υφίστανται τις επιπτώσεις επιλογών της διοίκησης που μόνο προβλήματα δημιουργούν χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό ή άλλο όφελος.

Επειδή το νησί μας πλήττεται το τελευταίο διάστημα από μια σειρά οριζόντιων μέτρων η άκριτη εφαρμογή των οποίων στο νησιωτικό χώρο αντιβαίνει τόσο στις συνταγματικές πρόνοιες όσο και στη διακηρυγμένη ισονομία των Ελλήνων πολιτών.

Επειδή ήδη τα μέτρα για την κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ., το ΚΕΠΑ, η συγχώνευση του Νοσοκομείου Λήμνου με το Νοσοκομείο Λέσβου επανεξετάζονται και αναθεωρούνται καθώς αναγνωρίζεται ότι είναι άδικα αλλά και ατελέσφορα.

Επειδή η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις καθιστά απαγορευτική κάθε δυνατότητα διοίκησης από απόσταση.
Επειδή η Λήμνος είναι το όγδοο νησί στην Ελλάδα με 17.000 μόνιμους κατοίκους που θέλουν να μείνουν και να παλέψουν σ΄ αυτή την ευαίσθητη εθνικά γωνιά της χώρας μας.

Παρακαλούμε να εξετάσετε κάθε δυνατότητα ώστε να ανασυσταθούν με οποιαδήποτε μορφή οι υπηρεσίες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο νησί μας".   


 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το